RÉTVÁRI BENCE VOLT ŐSSZEL IS A PARLAMENT LEGAKTÍVABB POLITIKUSA – VIDEÓ

Ahogy tavasszal, úgy az őszi ülésszakban is az EMMI parlamenti államtitkára, Pest megy 4. számú választókerületének országgyűlési képviselője volt a legaktívabb az Országgyűlésben – így összegezte a Mandiner az országházi felszólalásokról készült statisztikáját.

Rétvári Bence az ősszel 88-szor kért szót az Országgyűlésben, kétszer annyiszor, mint az őt követő fideszes pénzügyminisztériumi államtitkár, Tállai András. Így egyébként összesen több mint négy és fél óráig tartotta magánál a szót.

A lap úgy írja az Országgyűlés honlapján fellelhető összesítésre hivatkozva, hogy bár több helyen is módosult a Parlamentben legtöbbet felszólaló képviselők sorrendje a nemrég zárult őszi ülésszakban, de

szinte már nem számít meglepetésnek, hogy megint csak Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának KDNP-s parlamenti államtitkára volt a legaktívabb.

Az egész ciklust nézve ugyancsak Rétvári a rekorder,

  • összesen 993 felszólalással,
  • ami időtartamát tekintve meghaladta az 54 órát.

Őt a KDNP-s Nacsa Lőrinc követi 610 és az LMP-s Keresztes László Lóránt 606 felszólalással.

***

Rétvári Bence egyik parlamenti felszólalása, amelyben Pest megye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselőjeként foglalta össze – „Milliárdos kormányzati támogatásokból indulnak újra Vác és a Dunakanyar települései” címmel – milyen fejlesztések történtek e térségben.

***

Az őszi ülésszakon legtöbbször felszólaló képviselők és felszólalásaik száma:

Rétvári Bence (KDNP): 88
Tállai András (Fidesz): 44
Bangóné Borbély Ildikó (MSZP): 41
Z. Kárpáti Dániel (Jobbik): 40
Nacsa Lőrinc (KDNP): 40
Keresztes László Lóránt (LMP): 40
Vejkey Imre (KDNP): 40
Soltész Miklós (KDNP): 38
Orbán Viktor (Fidesz): 36
Varju László (DK): 35

Ahogy tavasszal, úgy most is Hadházy Ákos lett az utolsó olyan képviselő, aki szót kért: a független képviselő csak egyszer szólalt meg, kevesebb mint egy perc erejéig.