SÍRJUNK VAGY NEVESSÜNK…?! AUTÓ A VILLAMOSALAGÚTBAN – SZAVAZÁS JÖVŐ ÁPRILISBAN

Nem Vácott történt, amit hallotok, „ott ily regényes dolgok nem történnek”.…

Mókás hír jelent meg az Index.hu honlapján a minap. A 48-as villamos húzott ki egy autót az alagútból a Clark Ádám téren. Történt, hogy egy dunaújvárosi pár felrándult Budapestre és a feleség által vezetett autóval a Batthyány tér felől a Várkert Bazár irányába haladt. Az cél megtalálása érdekében teljes mértékben a GPS útmutatásaira hagyatkoztak, hogy eligazodhassanak a fővárosban már hónapok óta tartó embert bosszantó közlekedési káoszban. Vagy az elektronika bolondult meg vagy az asszonyka értette félre az információkat, a lényeg, egyszer csak a villamos alagútjában találták magukat, ahol semmi keresnivalójuk nem volt. Féltávnál fennakadtak a síneken, melyet a családfő próbált meg orvosolni, ám kétségbeesett igyekezetében könnyebb sérülést szenvedett. Ezután került oda valahonnan a 48-as villamos és vontatta ki a fennakadt piros járgányt.

Az eset nem egyedi, már többen is megpróbálták villamosnak képzelni magukat és autóval leküzdeni az alagutat, ezidáig mindannyian rajtavesztettek. De mérget vehetünk rá, lesznek még próbálkozók…

  • A történet hallatán nehéz eldönteni, sírjunk vagy nevessünk?! Én inkább az előbbire voksolnék. Hogy miért? Mert több fontos kérdést is felvet.
  • Egyesek oda jutottak, hogy már a saját szemüknek sem hisznek, teljes mértékben az elektronika bűvöletében élnek?
  • Hogyan lehetséges az, hogy két felnőtt, civilizált ember, józan ítélőképességének teljes tudatában ekkora ostobaságot csináljon?
  • Hogyan nem vették észre, olyan területre keveredtek, ahol csak a villamosnak van helye?

Egyszerűen felfoghatatlan ez az emberi butaság.

  • Ez a pár vajon milyen döntési kompetenciával rendelkezik vagy csak rendelkezett a munkahelyén?
  • Milyen szintű döntéshozatalt lehet rá bízni arra az emberre, aki nem képes megkülönböztetni egy közutat egy villamosalagúttól?
  • És ha a GPS azt javasolja, hajtsanak a szomszédos Dunába, azt is megtették volna, mert az az utasítás…?!

Megáll az ész.

Abba már bele sem merek gondolni, hogy ez a pár 2022. áprilisában elmegy majd szavazni.

  • Milyen érvek hatására döntik majd el, hová tegyék az X-et?
  • Arra voksolnak majd, akiről utoljára hallanak az RTL Klubon vagy az ATV-ben?

Nagyon szomorú, de ki kell jelentenünk a történtek alapján: Igencsak jól sikerült a médiában bizonyos emberek éveken át tartó szisztematikus elhülyítése.

Ne gondolkodj, ne keress igazi érveket pro vagy kontra. Majd a GPS vagy mi influenszerek megmondjuk, mi a dolgod, mit csinálj, hogyan élj és viselkedj.

És persze azt is, adott pillanatban, kire kell voksolnod a szavazófülke magányában. A Jóisten mentsen meg tőlük!

Azért egy pikantériája még van a hétvégi villamosos esetnek: hogy tudniillik a 48-as villamos nem is azon az útvonalon közlekedik, ő hogy került oda…?

JABERITS ZSOLT

Kiemelt kép: Index.hu