ELTAPSOLT BERUHÁZÁSOK, TÁMOGATÁSOK AMÚGY DAFKE, ÖSZTÖNBŐL – VÁC/TATABÁNYA

A VácOnline korábban egyszer már – teljes joggal – párhuzamot vont két balfék polgármester-asszony, nevezetesen Szücsné Posztovics Ilona tatabányai (DK) és Matkovich Ilona váci (szivárványbrancs) városfélrevezető munkálkodása között annak kapcsán, mennyire vonzódnak mindketten a rendeleti módon történő önkormányzáshoz, s mennyire istenítik Fenyőünnep* Gelgely főpolgármestert. Most újra érdemes górcső alá venni kártékonyságukat, érdekes módon egy megvalósult beruházás, a volt bányászváros új sport- és rendezvénycsarnokának elkészülte kapcsán – írja egy olvasónk a VO-nak küldött levelében, amelyet az alábbiakban folytatunk.

Polgármester asszonyok a maguk tatabányai és váci „párhuzamos világában” – Facebook-oldalak

A Komárom-Esztergom megyei megyeszékhelyen is van pár erősen önkormányzat-kritikus online médium, az egyik így fogalmaz a multifunkcionális rendezvénycsarnok megvalósulásának apropóján, „Tatabányát zsákutcába vitte a baloldal” címmel:

Szücsné nemcsak az új beruházások előkészítésére képtelen, de a folyó projekteket sem tudja végigvinni. A Tulipános Házat másfél éve személyesen vette át a kivitelezőtől a DK-s polgármester, de még mindig nem lehet rendeltetésszerűen üzemeltetni, a mai napig nem sikerült beszerezni egyetlen bútort sem, a székeket ma is úgy kell bérelni.

Az új vásárcsarnok és piac már egy éve megépült volna, de Szücsné politikai okok miatt leállította a beruházást, az általa szorgalmazott változatról viszont két év alatt még látványterv sem született.”

Eddig a tatabányai párhuzamos példa, és most reflektorozzuk újra, hogyan muzsikál a Matkovich vezette váci szivárványos csapat.

Az új tatabányai sport- és rendezvénycsarnok – ezt történetesen nem akadályozták meg úgy, mint a vácit. Még ma is komoly teljesítménynek tartja Matkovich Ilona, hogy Vácon nem épült meg egy ehhez hasonló létesítmény.

Itt nem valósul(t) meg egyelőre a tatabányaihoz hasonló

  • multifunkcionális rendezvénycsarnok (pedig bizonyára legalább olyan nívójú lett volna, mint a tatabányai), mert az ösztönös vezető, Frau Dafke és testületi oldalkocsijai politikai alapon lemondtak róla.
  • Ahogy lemondtak a Váci Dunakanyar Színház további kiemelt státuszú kormányzati támogatásáról is, s hagyják egyre inkább elbóvlisodni a teátrumot,
  • továbbá kis híján megakadályozták volna a Karakán víziturisztikai bázis megvalósítását is.

Szerencsére utóbbi fúrás-faragásuk nem járt eredménnyel, ahogy nem tudták megakadályozni

  • a Vanyek Béla Sportcentrum létrehozását,
  • a Piarista Kilátó Központ tető alá hozását,
  • a jelenleg is tartó bölcsődei beruházást,
  • a székesegyház történelmi léptékű belső felújítását sem, bár főleg az utóbbi miatt igencsak szívják a fogukat.

Fentiekből is látszik, hogy nagyobb léptékű beruházásokhoz a jelenlegi önkormányzatnak vajmi kevés köze van, legfeljebb annyi, hogy némelyeket nem tudtak/tudnak ellehetetleníteni.

Balfékség ez a javából. Nem? De!

„Nekünk megadatott, hogy megismerhettük ezeket a nagyszerű asszonyokat” (Kórózs után szabadon), akik ha tehetik összejárnak egyeztetni: Szücsné Posztovics Ilona – Tatabánya, Nyirati Klára – Baja, Matkovich Ilona – Vác és V. Naszályi Márta – Budapest I. kerület polgármestere – Vác Város Önkormányzat közösségi oldala

***

* Ha már brüsszeli konzumidióta bürokraták felvetették, hogy az uniós intézmények szóhasználatában mellőzni kellene a „Karácsony” kifejezést, ez esetben szívesen leszünk éltanulók, a főpolgármester legyen „akinek nem mondjuk ki a nevét”-kategória, úgyis jobban illik hozzá a Fenyőünnep úr/elvtárs megnevezés.