CSEREKLYE KÁROLY KÉPVISELŐ NEM KAP VÁLASZT KÉRDÉSEIRE A TESTÜLETI ÜLÉSEN, EZÉRT A SAJTÓ NYILVÁNOSSÁGÁHOZ FORDULT

Csereklye Károly képviselő úr sajtótájékoztatót tartott a Széchenyi utcában. Szerinte szinte csak neki tűnt fel, hogy sátrakkal árusok jelentek meg ott, ahol eddig nem voltak. Megemlítette, hogy Molnár Nándor, a Gazdasági Bizottság elnöke tőle kérdezte meg, hogy nem tudja-e, hogy GB engedéllyel rendelkező árusok (kiknek kérvényeit tárgyalta a GB) mellett ki adott még ki további árusítási engedélyeket, mert sem ő, sem a polgármester asszony ezekről nem tud. Csereklye Károly úgy tudja, hogy két árus kapott engedélyt, a többi nem! Érdekesnek tartja azt is, hogy a gazdasági bizottság elnöke nála érdeklődik a kiadott engedélyek után. Milyen városban élünk, ahol nem tudjuk, hogy ki és mire kapott engedélyt?

Kosdi úti körforgalom

A következő kérdése, amire még mindig nem kapott választ, az a Kosdi úti körforgalom felújítása volt. Utánanézett, ez a körforgalom összesen húszmillió forintba került. Az első ütemben emlékezete szerint 2019. szeptemberben adták át, ami több mint 7 millió forintba került. Akkor át kellett adni, mert jött a 2019-es választás. Akkoriban fennen hangoztatta Kiss Zsolt úr, hogy ha ők nyernek, két hónap alatt befejezik.

Nem két hónap alatt, hanem két év alatt készült el ez a valami 12 millió forintért.

Az előző képviselő-testületi ülésen Csereklye Károly megkérdezte, hogy mi került ezen 12 millió forintba? Nem kapott rá megfelelő választ, de megtekinthette a pályázatot. Megnézte, de abból sem derült ki, hogy melyik munkafázis pontosan mennyibe került. Az átadásnál a városházi sajtó is ott volt, a polgármester asszony pedig színpadiasan kijelentette, hogy átvették a körforgalmat, megnyitották és köszönetet mondtak a kivitelezőnek az elvégzett munkáért.

De a képviselő úr még mindig nem tudja, mi került ebbe a körforgalomba összesen 20 millió forintba?

 

Radnóti úti buszmegálló

A következő kérdése az volt, hogy a Radnóti úti buszmegálló felújításának költségvetése hogyan lett 3 millió forintból 18 millió?

Egyszerű kérdésére Rozmaring Sándor azt mondta, hogy megváltoztak az árak, megváltozott a műszaki tartalom. De a képviselő úr még most sem tudja, hogy mi változott meg. Rozmaring úr előtt volt egy dosszié, mondván, hogy abban minden benne van, de Csereklye Károly nem ért hozzá, minek szól bele. Csereklye Károly véleménye szerint úgy látszik, hogy amióta Rozmaring úr a Holdingnál alkalmazásban van és talán jól megfizetik munkáját, azóta ki is okosodott.

Csereklye Károlyt érdekli, hogy mi van Rozmaring Sándor munkaköri leírásában, és mennyi a fizetése, de azóta se kapott rá választ. A hivatalvezető azt ígérte, a hétvégén, vagy a jövő héten el fogja küldeni.

Csereklye Károly a sajtótájékoztatón – Fotó: VácOnline

Március 15. tér

A következő kérdése a Március 15. térre vonatkozott. A díszítést a Dunakanyar Rendezvényszervező Iroda kapta meg, melyért tetemes önkormányzati támogatást kap. De vajon cserébe ezért mit kap a város? Papírmasé betlehemes Szűz Máriát, egy szánkót, ami pozdorjából készült, elébe fogva egy gagyi szarvas, mellé pedig egy ló. Megkérdezték tőle, amikor kint volt, hogy púpos teve nem lesz? Mert akkor érthető lenne, hiszen ezen jöttek a Háromkirályok.

Itt található még egy körhinta, amin nyolcszáz forint egy menet! Nagyon sok kisgyerekes szülő volt kint a gyerekével, és Csereklye úr beszélt egy háromgyerekes anyukával, aki azt mondta, hogy két percre, ha fölteszi a három gyereket, az 2400 forintba kerül.

A városi támogatásból, ha már ilyen giccset tettek oda az adventi és a karácsonyi időszakra megemlékezve, akkor nem lehetne ez ingyenes a gyerekeknek?

Most már minden a profit? A főtér sokak véleménye szerint ismételten úgy néz ki, mint az előző évben, már akkor is volt papírmasé karácsonyi dísz a városháza előtt. Csereklye Károly újra felteszi ennek kapcsán is a kérdést: mibe kerül ez a városnak?

 

Toperini Ipari Park

A következő témája az volt, hogy miért nem tájékoztatja a polgármester asszony Vác város lakosságát, különösen az alsóvárosiakat arról, hogy a Toperini Ipari Parkban építendő üzemrész, ahol akkumulátorokat és azok alkatrészeit fogják tárolni, mennyire lesznek környezetszennyezőek?

 

Az önkormányzati intézmények ne legyenek kifizetőhelyei a baloldali képviselőknek

Folytatva a neheztelései sorát a képviselő úr megkérdezte, hogy miért vette le a jegyző asszony a napirendről azt a képviselői indítványát, amely arról szólt, hogy önkormányzati intézmények ne legyenek kifizetőhelyei a baloldali képviselőknek? Ezt újra és újra vissza fogja hozni a képviselő-testület elé, amíg el nem éri a célját.

Csereklye Károly a sajtótájékoztatón – Fotó: VácOnline

Budapesti főút

A képviselő úr szólt a Budapesti főút felújításáról is: „Végre örülök, hogy a Budapesti főút eljutott odáig, hogy egy részét felújítjuk, a határidő december elseje volt. Talán előbb kellett volna megcsinálni, vagy lehetett volna várni néhány hónapot, amíg a téli fagyos idő elmúlik. Ez ne tűnjön kötözködésnek, de hol láttunk mostanában útfelújítást télen? Kíváncsi leszek, hogyha leaszfaltozzuk, az a jövő ősszel hogy fog kinézni? Ne legyen igazam!”

 

A város 800 millió forintot parkoltat a bankban

Csereklye Károly – mivel nem kapott választ a testületi ülésen  a város pénzügyi gazdálkodásával kapcsolatos kérdéseire – a sajtótájékoztatója végén aggodalmának adott hangot:

„Én a város építéséért dolgozom, és nem azért, hogy elpusztítsuk a várost, azért, hogy épüljön, és végre Vác városa megkapja azt a méltó helyet, ahová tartozik. Nézzenek körül a környező településeken! Voltam mostanában Kismaroson, Nagymaroson, Sződön, Kisnémedin, Püspökszilágyon. Kisnémedin az utolsó út is térkővel van borítva. Nem igaz, hogy Vác városának nincs pénze, több mint 800 millió forintot parkoltat az OTP-nél letétbe helyezve! Csak azt halljuk, hogy a kormány elvon! Elvon sok mindent, de más településektől is. Ha tehetetlen valaki, és nem képes a feladatát ellátni, meg kell köszönni, vissza kell adni a megbízást.”

Végül a képviselő úr áldott, békés adventet és karácsonyt kíván a város polgárainak, valamint jó egészséget kívánt mindenkinek az elkövetkezendő új esztendőre.