GYŰLNEK A FELAJÁNLÁSOK A „TEGYÜNK EGYÜTT KÉPET A FALRA” CÍMŰ JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓBAN

Mint arról már beszámoltunk, az Ember a Kórházban Közhasznú Alapítvány karácsony közeledtével a Váci Irgalmasrendi Kórházban a kórtermeket tájképekkel és evangéliumi jeleneteket ábrázoló képekkel szeretné díszíteni, otthonosabbá tenni.

Pető Csilla önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez, egy szépen bekeretezett, szignózott csendélet képet ajánlott fel.
A képviselő rendszeresen támogat, népszerűsít jótékonysági kezdeményezéseket, az idei esztendőben is számos ilyen programot segített illetve kezdeményezett.

Például szintén a napokban sikerült megvásárolni azt a több funkciós hintát, amely a Máriaudvaron – jellemző módon civil és közösségi összefogásból – kialakított játszótérre került sok kisgyermek örömére.

Pető Csilla még az év első felében, márciusban játék- és mesekönyv gyűjtést szervezett a Jávorszky Ödön Kórház gyermekosztálya számára.

A járványhelyzet fokozódása során többször ajánlott fel védőmaszkokat váci általános iskoláknak illetve a váci Kolping-család védőmaszk gyűjtéséhez is az elsők között csatlakozott.  Ide sorolhatjuk azt a több száz kötetből álló felajánlást is, amit a verőcei Migazzi Idősek Otthonának ajánlott fel.

Legutóbbi önzetlen jótékonysági megmozdulása a moldvai csángó gyermekek részére szervezett játék-, könyv- és édesség-gyűjtő akció, melyre már érkeztek is felajánlások, de Pető Csilla bízik benne, hogy még sokan csatlakoznak, s végeredményben egy igazán jelentős adomány rakományt juttathatnak majd el a címzettekhez.

Ribáry Zoltán

***

Pető Csilla minden lehetséges fórumon népszerűsíti a Katolikus Karitász adventi adománygyűjtő akcióit és a közmédia kiemelt jótékonysági kezdeményezése, a „Jónak lenni jó” akció gyűjtését, melynek az idén, nekünk váciaknak különösen ismerősen csengő nevű, a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekek életének segítésére életre hívott Regőczi István Alapítvány a kedvezményezettje.

Íme a két adományvonal szám:

  • Katolikus Karitász, „Tárjátok ki a szíveteket!” 1356,
  • „Jónak lenni jó”, a Regőczi István Alapítvány javára: 1357.