FOLYTATÓDIK AZ OLTÁSI AKCIÓ

A kormány újabb egy héttel meghosszabbította a koronavírus járvány elleni első- második- vagy harmadik oltás beadatására november 22-én indított országos akciót.

Mint korábban megírtuk, a váci Jávorszky Ödön Kórházban két ponton várják a covid-vírus elleni vakcinák bármelyik dózisáért jelentkezőket, az első héten szinte minden nap nagyon sokan érkeztek, sokszor alakultak ki hosszabb sorok.

A váci intézményben reggel 7.30 és este 18.30 között lehet oltakozni – előzetes regisztráció, bejelentkezés nélkül.

Az intézmény hónapok óta működő oltópontja a szakrendelő második emeletén lévő R243-as számú rendelő, a november 22-én kezdődött oltási kampányban pedig a szintén a szakrendelő épületében, a földszinten lévő fizioterápiás részlegen nyíló második oltóponton is várják a jelentkezőket.

A JÖK arra biztatja honlapján az oltásra várakozókat, hogy vegyék igénybe az időpontfoglalás lehetőségét a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, így elkerülve a hosszabb várakozást.

Ugyanakkor időpontfoglalás és előzetes regisztráció nélkül is lehet érkezni az oltásra, ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben történik, helyszíni regisztrációs formanyomtatvány kitöltése után.

A kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre:

Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Ribáry Zoltán