SOROZATBAN MÁSODSZOR JUTOTT BE A VÁC A NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA CSOPORTKÖRÉBE

A Váci NKSE csapatával hazai pályán sem bírt a német Blomberg-Lippe női kézilabda csapata, a hazai öt gólos siker után a szombati 24-24-es döntetlennel biztosították be a váci lányok a továbbjutásukat a női kézilabda Európa Liga selejtezőjében.

Egy héttel ezelőtt, az összecsapás első mérkőzésén a Váci NKSE 32-27-re győzött Vácon, így nagy előnnyel indulhattak a németországi visszavágóra.

A váciak nem kapták el a mérkőzés elejét és hamar három gólos hátrányba kényszerültek. A 7-4-es állásnál hatékonyabb védekezésre váltottak, majd ezzel párhuzamosan elkezdték ledolgozni a hátrányukat. Az első félidő végére végül 10-10 lett az állás. A második félidőben átvette az irányítást a váci együttes és a hazai mérkőzéshez hasonlóan 5 góllal is vezettek a a mérkőzés kétharmadánál. A német Lippe 17-12 után sem adta fel a mérkőzést, végül döntetlenre mentette a találkozót. A váci Kuczora Csenge 11 gólig jutott a mérkőzésen, ezzel ő lett a mezőny legjobbja. A két mérkőzés után a Vác 56-51-es összesítéssel jutott az Európa Liga csoportkörébe.

Eredmény, selejtező, 2. forduló, visszavágó: HSG Blomberg-Lippe (német)-Váci NKSE 24-24 (10-10)

Kiemelt kép: Sorozatban másodszor jutott be a Váci NKSE az Európa-liga csoportkörébe – FORRÁS: VÁCI NKSE