INOTAY KÉTSZÍNŰSÉGE: SZFE ÜGYBEN POLITIZÁLHAT A SZÍNHÁZ, DE AZ ŐSZÖDI BESZÉD FILMHEZ NEM ADHATJA BÉRBE A TERMET

Inotay Gergely folyamatosan azzal kampányol, hogy mennyire fontos a szabadság, és mennyire fontos a vélemények sokszínűsége. Úgy látszik, ez is ugyanúgy csak üres szó marad, mint az átláthatóság.

A baloldali városvezetés most kétségbeesetten azzal indokolja az őszödi beszéd kiszivárgásáról szóló játékfilm színháztermi levetítésének megakadályozását, hogy a színházban nincs helye politikának. Csakhogy ennek pont az ellenkezője volt igaz, amikor a Váci Dunakanyar Színház hivatalosan is csatlakozott a kormányellenes FREE SZFE mozgalomhoz. Ezt mindenki láthatta is, hiszen a színház lecserélte az intézmény profilképét a baloldal által mindenhol használt FREE SZFE feliratra.

ODA A VÁCI SZÍNHÁZ „POLITIKAI FÜGGETLENSÉGE” – NYÍLT POLITIKAI ÁLLÁSFOGLALÁST TETTEK KÖZZÉ

A filmvetítés esetében csak egy egyszerű terembérletről volt szó, de azt mégse engedték.

A FREE SZFE mozgalomhoz való csatlakozás azonban az egész intézmény saját politikai állásfoglalását jelentette. Ez sokkal direktebb politizálást jelent, hiszen maga a színház fogalmazott meg egy egyértelműen baloldali aktuálpolitikai véleményt.

A kultúra területét a városháza részéről Inotay Gergely baloldali országgyűlési képviselőjelölt felügyeli alpolgármesterként. Kilóg a lóláb, hogy míg egy valós eseményeken alapuló játékfilmnek helyet se adnak, mert az a baloldal számára kínos, addig a baloldali politikai FREE SZFE mozgalomhoz probléma nélkül csatlakozhat a színház.

Hiába az álszent városházi érvelés, ez nyers cenzúra minden ellen, ami nem baloldali.