TÖBB VÁROSBAN, KÖZÖTTÜK VÁCON SEM ÉRDEMES MÉLYET SZIPPANTANI A SZABADBAN

Országszerte tovább romlott a levegő minősége, sajnálatosan mind gyakrabban közöttük van Vác is. A látszatsikereket propagáló városháza – a konkrét választási ígérete ellenére –semmit sem tesz ezen a téren.

Hétfőn már hat település levegőjét minősítette veszélyesnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ a magas szállópor-koncentráció miatt.

Sajószentpétert, Miskolcot, Kazincbarcikát is a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel jelölték az NNK térképén, írta az MTI.

Budapest, VÁC, Százhalombatta, Tatabánya, Székesfehérvár, Várpalota, Dunaújváros, Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza és Hernádszurdok levegőjét egészségtelennek minősítették. Emellett fél tucat település levegője kifogásolt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat légszennyezettségi előrejelzésében jelezte: a hétfőtől megélénkülő északkeleti szél hatására az ország nagyobb részén javul, a Dunántúl északi felén azonban valamelyest romlik a levegő minősége. Kedden az élénk délkeleti szél hatására várhatóan tovább javul a levegőminőség. Szerdától viszont ismét anticiklonális hatások alakítják az időjárást, emiatt újból romlásnak indul a levegőminőség.

Forrás: https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/terkepes-informaciok/levegohigienes-index

***

Baj van a levegővel több településen, többek között Vácon is

Ismét magas a levegő ózontartalma hazánkban, többek között Vácon is