VÁC BALOLDALI VEZETÉSE IS BOJKOTTÁLJA AZ ELKxRTUKAT – ORIGO LAPSZEMLE (FIDELITAS VIDEÓ)

Lapunk híre nyomán az ORIGO is beszámolt arról, hogy hiába látták már több mint százezren az Elkxrtuk című filmet, a vidéki városban is akadályokat gördített a baloldali városvezetés a film vetítése elé. Vácon a színháztermet a helyi Fidelitas szerette volna kibérelni, ehhez azonban a város nem járult hozzá.

A korábban moziként működő épületet közel 350 millió forintos kormányzati támogatásból alakították át színházzá pár éve.

AZ EBBEN TALÁLHATÓ TEREM BÉRBEADÁSÁT A FILM VETÍTÉSÉRE A BALOLDALI VEZETÉSŰ VÁROS SZÍNHÁZI VEZETÉSE MEGTAGADTA.

Varga Katalin ügyvezető válaszában azt írta, hogy olyan szabályok vonatkoznak rájuk, hogy a Fidelitasnak „bérbeadásra nincs lehetőségünk”.

Varga Katalin már a baloldali városvezetés idején került botrányos körülmények között a színház élére.

  • Pályázatát a színházi szakmai bizottság alkalmatlannak találta, de ennek ellenére a baloldali városvezetés kinevezte igazgatónak.
  • Varga Katalin a VácOnline-t az erről szóló beszámoló kapcsán be is perelte, de a pert jogerősen elvesztette.
  • Matkovich Ilona polgármester már korábban is kifejtette a városi tévében, hogy a városvezetés irányába tanúsított lojalitás mennyire fontos egy színházigazgató részéről.

ÚGY LÁTSZIK, A LOJALITÁS TÉNYLEG MINDENNÉL FONTOSABB, ÉS AZT MEG IS SZOLGÁLJA VARGA KATALIN.

Mint arról már többször írtunk mi is, a „Szabad Városok Szövetségéhez” csatlakozott város vezetése számos felháborító tiltással roncsolta a demokratikus hitelét:

  • Matkovich Ilona hivatalba lépése utáni első polgármesteri utasítása az ún. szájzárrendelet volt, ami a városi cégek alkalmazottainak megszólalásait és Facebook-posztjait cenzúrázta, és amit az ombudsman is jogsértőnek talált.
  • Hamar kiadták az útját a színházból a város legnépszerűbb és leglátogatottabb rendszeres közéleti eseményének, a Váci Polgári Esteknek is.
  • Idén ősszel pedig – egy húszéves gyakorlatot megtörve – a Stop Gyurcsány! aláírásgyűjtés standját is kitessékelték a városi piacról, ahol évtizedek óta a pártok szabadon tevékenykedtek. (A váci FIDESZ-elnök tiltakozása.)