VÉRBE FOJTOTT SZABADSÁG – GEORG SPÖTTLE ÉS GAUDI-NAGY TAMÁS TARTOTTAK ELŐADÁST VÁCOTT

15 évvel ezelőtt is kellemes őszi napok voltak az egész országban úgy, mint mostanában. Az az ősz azonban történelmi napokat hozott a belpolitikában.

Gy. Ferenc (még arra sem méltó, hogy nevét leírjuk, akkori miniszterelnök) elhangzott balatonőszödi beszéde forradalmi hangulatot gerjesztett hazánkban. A spontán szerveződött tiltakozás sok-sok tízezer magyar embert sodort egészen közel a politikához: kormányválság lehetősége állt fenn.

A hatalmon lévő vezetés azonban brutális módon támadt saját népére és a rendőrség drasztikusan vérbe fojtotta a fegyvertelen, békés tiltakozást.

Országjáró kamion mutatta be az elmúlt hetekben ezeket a 2006-os jogtiprásokat, idézte fel országszerte film-és hangfelvételekkel az akkori eseményeket.

Az október 21-én a váci vasútállomásra érkező kiállítást a Civil Összefogás Fórum és a Váci Nemzeti Kör szervezte. Az eseményt 14 órakor nyitotta meg Rétvári Bence államtitkár, majd Georg Spöttle és Gaudi-Nagy Tamás tartottak előadást, illetve beszélgettek a jelenlévőkkel.

A több, mint 300 érdeklődő értékes információkat kapott és újra átélhettek felkavaró eseményeket: a lovas rendőrrohamot, a gumilövedékek, füstgránátok robbanását, a kardlapozást, a köröző helikoptert, a megfélemlítést üvöltő hangszórót, a földre tiprást, az ütlegelést…

Nem lehet, nem szabad elfelejteni!

Konopás Attila, Váci Nemzeti Kör ügyvivője