A LILA LUFTBALLON KIPUKKADT: JUHÁSZ KIKAPOTT, FEKETE-GYŐRT LEVÁLTOTTÁK, A PÁRT MÁRKI-ZAYT TÁMOGATJA

Izgalmas mozgások voltak a helyi és az országos Momentum körül a legutóbbi napokban. Juhász Béla momentumos előválasztási jelölt kikapott az előválasztási színjátékban, Fekete-Győr András, a párt elnökét egy kétharmados küldöttgyűlési határozat lemondásra kényszerítette, menesztették az elvtársai, valamint a lilapárt bejelentette, hogy Márki-Zayt támogatja az előválasztási bohózat második felvonásában. A Gyurcsány Show szivárványos feliratából a lila színt a névadó kitörölte. 

A Fekete-Győr András, a mozgalomban Fegyőr fedőnevű fiatal vezette – magyarországi új SZDSZ – a hazai olimpia megfúrásáról, a határon túli magyarok rendszeres elárulásáról, a koncepciós perekkel való fenyegetőzéséről, a Lenin-fiúkat megszégyenítő megoldásokról vált hírhedtté. Helyi jelöltje, követője, Juhász Béla, a magát a korrupció elleni harc rendíthetetlen ólomkatonájának valló, már megint rossz lóra fogadó politikus férfiú pedig az:

  • aki magának utalt volna ki a pandémia alatt 1,6 milliós jutalmat,
  • aki mindvégig halálüzemmódban kampányolt, miközben az ország a védekezéssel volt elfoglalva,
  • aki szerződést kötött idős emberekkel az ingatlanukra ácsingózva,
  • aki a környék településvezetőjét arra biztatta, hogy ettől a kormánytól ne fogadjon el támogatást, miközben az általa vezetett Sződliget szinte csak ezekből fejlődik…

Némileg már-már kár az Igazmondó Juhászért, hiszen jól kiismerhető, kiszámítható politikusa a környéknek, mert ha a kormány Á-t mond, akkor ő köteles mindig B-t állítani.

Ellenfele, az Új Hipokrita, aki a választás során Inotay Gergely Ábel néven indult, jóval kiismerhetetlenebb a zavaros politikai nézetei, sőt azok elvtelen cserélgetései miatt.

Így smúzolt Juhász Béla ellenfelének a győzelme után – így állt még pár nappal is Fekete-Győr András vállán a KORMÁNYVÁLTÁSKÁval

Pedig igen sok napi derűt hozó szórakozás volt Fegyőr, aki a napelemeket atomerőműnek vélte, beszélt a kádban lemosható, elektromos rollerről. Fáradt, alsós napközisekre emlékeztető tekintettel feladta a fejszámolást, hogy hány éves is volt 2006-ban, és minden remek „őőő…őő…ezt még meg kell kérdezzem…” megszólalása. E hétvégi betli bebizonyította, hogy mennyire másképp látják őt a hazai hírfogyasztó választók, és a hírgyártó nyugati hálózatok és szélső liberális szellemi szalonok, akik szinte első megszólalásai után Fegyőrt az egyik legmeghatározóbb, fiatal, európai politikusreménységnek kiáltották ki.

Egy mesterségesen fújt, lila luftballon pukkadt ki ezen a hétvégén.

Gyurcsány Ferenc további erősödését jelzi, hogy a pénteki napon Karácsony Gergely is megbukott, így egyre világosabb, hogy már mindenki az ő kottájából játszik.

***

Lássuk még búcsúzóul néhány feledhetetlen megszólalást a fősodratú, európai politika Nagy Reménységétől (a 888.hu válogatása):

***

AZ ELŐVÁLASZTÁSI NAGYELŐADÁS EREDMÉNYEI SZÁMOKBAN

1. Inotay Gergely (Jobbik-MMM-MSZP-P-LMP-ÚK)
Inotay Gergely képviselőjelöltre leadott összes szavazat: 2766 (48,48%)

2. Juhász Béla Róbert (Momentum-DK-Liberálisok-ÚVNP)
Juhász Béla Róbert képviselőjelöltre leadott összes szavazat: 2416 (42,35%)

3. Gyurcsik Ádám (független)
Gyurcsik Ádám képviselőjelöltre leadott összes szavazat: 523 (9,17%)