TE, AKI NEM AKAROD BEOLTATNI MAGAD! – NYÍLT LEVÉL EGY MEGVEZETETTNEK

Elgondolkoztál már azon, hogy a koronavírus fertőzésbe bele is lehet halni? Ja, hogy veled ez nem fordulhat elő, mert te más vagy, különleges, rajtad nem fog a halál. Te azért is megmutatod. És, ha mégis? Tudod mit, erre térjünk majd vissza az intenzív osztályon, a lélegeztetőgép árnyékában. Garantálom neked, ha személyesen megtapasztalnád, milyen is a „halál előszobája”, egy csapásra megváltozik a véleményed és sokkal jobban megfontolod, kinek higgy a jövőben.

Röviden elmondok egy ide illő plasztikus történetet. Valamelyik ismeretterjesztő csatornán néhány éve az éjszaka leple alatt ment egy drogprevenciós film.

A helyszín természetesen az USA. 14-16 éves fiatalokról szólt, akik többszöri figyelmeztetés ellenére sem álltak le a füvezéssel.

A hatóság emberei gondoltak egyet és elkülönítve a csapatot, ellenőrzött körülmények között néhány napra beszállásolták őket a megyei börtönbe gondolván, győződjenek meg róla személyesen, mi várhat rájuk, ha nem hagynak fel a drogozással nagyon gyorsan.

Minden eredeti volt, a cellájuk, a fegyenc-ruhájuk, az étkezés és a szigorú napirend egyaránt, csak éppen – saját biztonságuk érdekében – nem engedték össze őket az őrjöngő és a „friss húsra” áhítozó elítéltekkel. A börtönélet kőkemény valóságától mindössze üvegablakok választották el őket, tehát pontosan átérezhették, mi várna rájuk egy ajtóval beljebb. A végeredményt mondom: a csapat jelentős része „megjavult”, igaz, így is akadtak néhányan, akik nem borzadtak el az átélt élményektől és később a dutyiban végezték.

Hasonló látogatást javasolnék a makacsul oltáselleneseknek is egy kórház intenzív osztályára, ahol végre személyesen is megtapasztalhatnák a szomorú valóságot. Talán a hamis videók készítésében és az infektológiában (is) élharcos, az egészségügy Paganinije, Korózs Lajos MSZP-s megmondóember tudna ebben hathatósan segíteni, de ha ő nem, akkor az általa oly nagyra becsült álmentős „nagyszerű asszony” egészen biztosan megszervez egy ilyen tanulságos vizitet.

Ott tartottunk, miért is nem akarod beoltatni magad?

A járvány első időszakában azzal jöttél, neked nem kell a kínai, mert az „nem jó”. Hogy ezt honnan vetted? Minden bizonnyal az ellenzéki propaganda folyamatos mantrázása hatott rád ilyen ellenállhatatlanul. Ja, és a Szputnyik sem véd meg a fertőzéstől. A Sinopharm azért nem, mert kínai, a másik meg orosz. Ilyen egyszerű ez – mondogatták neked.

A valóság ebben a helyzetben sem zavart, hiába olvashattál róla, mindkét oltóanyag „működik” és már több millióan felvették szerte a nagyvilágban. Te szavakban a Pfizert vagy a Modernat favorizáltad volna, de micsoda pech, az meg akkor éppen nem volt raktáron, mert az EU nagy eszű, Magyarországot és a hazai járványkezelést minden alap nélkül folyamatosan ekéző hivatalnokai úgy elcseszték a rendelést, hogy a világon már szinte mindenütt elérhető volt a két oltóanyag, csak Európában nem.

Emlékszel? Most egymás között vagyunk, áruld már el, mi bajod volt a kínaival és az orosszal?

Találkoztál Vác főterén vagy a piacon valakivel, akinek kinőtt a harmadik lába, mert ezt a vakcinát kapta…? Na ugye. Azzal jöttél: bizonytalan az összetétele. Mikor kérdeztél rá valaha is egy gyógyszer alkotóelemeire kezelőorvosodnál, gyógyszerészednél? Soha, minek is tetted volna, a hatás (mellékhatás) a fontos, nem a milligrammok. Bezzeg, amikor online a neten rendeltél eset utáni fogamzásgátlót, nem voltál ilyen finnyás! Akkor nem számított, mi a hatóanyag, csak gyorsan itt legyen. Megsúgom neked: azt is Kínából küldték, csak, hogy tudd…

Még mindig ott tartunk, miért is nem akarod beoltatni magad? Most figyelj!

Fantasztikus hírem van: elérhető minden vakcina! Elég jó? Akkor regisztrálsz? Válogathatsz. Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm, Szputnyik.

Amelyiket szeretnéd, azt kapod. Nincs már mellébeszélés, hogy neked nem kell a kínai vagy az orosz, ha nem kell hát nem kell, semmi gond, kaphatsz mást, amiről eddig csak álmodtál. Legalábbis ezt mondtad. Akkor, miért nem kéred még mindig az oltást, áruld el nekem?

Értem már. Látod, erre eddig nem gondoltam. Más srófra jár az agyunk. Neked személyiségi jogaid is vannak. Persze, persze, így már mindjárt más, felteszem a kezem. De tudod mit? Nekem is vannak ám személyiségi jogaim, nem csak neked! És kötelességeim is, mert a kettő kéz a kézben jár, ha eddig nem vetted volna észre! Kötelességem volt felvenni a vakcinát (három oltásom is van már), mert szerettem volna megvédeni önmagam és a közvetlen környezetem a fertőzéstől, és az is fontos volt számomra, nehogy továbbadjam másoknak, mondjuk neked, aki be sem vagy oltva, és aki így fokozott veszélynek van kitéve továbbra is!

Tudod, hogy hívják ezt? Társadalmi szolidaritás, de nevezzük csak mások iránti felelősségérzetnek! Hallottál már róla? Próbáld ki egyszer, nem fog fájni. Benne vagyunk már a negyedik hullámban, a gyilkos kór még nem adta fel, most a legfontosabb az oltás beadatása, mert akkor sokkal-sokkal kisebb az esélye annak, hogy komolyabb bajod legyen. Nem lesz intenzív osztály, nem lesz lélegeztető gép, megúszhatod egy hosszabb náthával. Azért ez elég nyomós érv!

Az ellenzéki összefogás hosszú időn át azt az elvet vallotta: minél rosszabb az országnak, annál jobb nekik, mert úgy mindent, ami a járvánnyal kapcsolatos, Orbán Viktor nyakába lehet varrni.

Lassan rájöttek, ez a felfogás nem csak erkölcstelen, de nem is vezet sehová. Ennek ellenére sok-sok százezer embert meg tudtak vezetni, akik most még nem oltatták be magukat, mert hezitálnak. Közéjük tartozol te is. De neked legyen több eszed náluk! Miután ezt elolvastad, regisztrálj az első oltásra, hidd el, az sem fog fájni.

Nézz csak körül, kik azok, akik kérlelnek téged, tedd meg ezt a lépést. Csupa hiteles ember, nagy tudású professzorok, tudósok. Van egy jó tanácsom: semmiesetre ne keress politikát a mondandójuk mögött, mert az nagyon rossz vágányra vinne. Hidd el, mindannyian a javadat akarják, erre kötelezi őket az orvosi esküjük is. Ha más nem, legalább ez győzzön meg! Prof. dr. Merkely Béla kardiológus és dr. Freund Tamás neurobiológus együttes kiállása a vakcina felvétele mellett elegendő meggyőző érv kell legyen! Ők is azt hangsúlyozzák: minden vakcina jó. Ugye, most már egyetértesz?

Ne higgy a hamis prófétáknak, ők nem melletted állnak!

Korózs Lajos és Kunhalmi Ágnes politikusok, azok között is a leghitványabbak, akik hazugságaikkal bármit és bárkit feláldoznak a politikai haszonszerzés oltárán. De azért a biztonság kedvéért már jó előre beoltatták magukat…

Zsafi