VAJON HOVA TŰNTEK, HOGYAN REJTŐZKÖDNEK A KORÁBBI FŐ SAJTÓKEGYENCEK?

Nagy dolgok vannak égen és földön a váci önkormányzati rögvalóságban, ezerrel megy a látszatmunka. A sajtóvilágban, a közösségi médiában különösen hasítani látszik a szivárványos csapat. Ám lépten-nyomon lelepleződnek a csúsztatásaikkal, hazugságaikkal, a velük ellenkezőkkel szembeni gyűlölködő acsarkodásaikkal.

Nyomtatott tehetségtelenségükre ékes példa, hogy a Váci Hírnök (a megújult címlapon hírnök, kis kezdőbetűvel) című, közpénzből kiadott, önkormányzati újság két lapszám óta új seprűje – aki nem más, mint a közpénzből agyontámogatott Váci Naplós Furucz Anita – keze munkájának nyomán a megváltoztatott címlapon egy rutintalan olvasó csak keresve találja meg, hogy a városháza agitprop prospektusáról van itt szó – oldalra kell dőlni ehhez az eligazodáshoz.

Hol van kagye, a konzervatív oldal nagy „barátja”? Igazat beszélnek, hogy az egykor rengeteget publikáló, de manapság egy sorral sem jelentkező lett a városháza „kopasz cenzora”? A városházi rebesgetéseknek vajon hihetünk-e, hogy ma is rendkívül aktív szerző, aki mostanság inkább az impresszum nélküli oldalakra tette át a szellemi székhelyét?

Aztán feltűnő az is a legújabb lapszámok kapcsán, hogy most csak haloványan „fémjelzi” nevével az újságot a vadliberális fővárosi körökből, vélhetően a polgármester asszonynak köszönhetően ideejtőernyőzött Vicsek Ferenc, hiszen írása szerepel a szeptemberi számban. (Tudomásunk szerint újságíró etikai vétségért kell számot adnia pont egy váci írása miatt.)

A korábbi főszerkesztő, bizonyos Eszes Ádám hathatós lapkészítő ténykedésének pedig szinte semmi szignózott nyoma nincs már a hasábokon. (Azt beszélik a városban, hogy az egykori alfahíres Eszes Inotay tanácsadója lett. Amennyiben a hír igaz, a „civil” Inotay körül végérvényesen összezárult a gyurcsányi kör.)

Persze ettől még bőven feltételezheti a dörzsölt olvasó, hogy nevezett illetők talán még nem tűntek el a városi közpénzből fizetett médiatrollok bizonyára igen népes csapatából, valószínűleg ezerrel lógnak a szeren, és próbálnak jól teljesíteni, hogy megkapják a hazugságokért, mások lejáratásáért vagy épp a sumákságokat leplező hallgatásaikért járó zsoldjukat.

H.A.Z.