ELÉRTE A DUNAKANYART: LMBTQ PROPAGANDA EGY KÖNYVTÁR GYERMEKPOLCÁN

Az LMBTQ propaganda a nagyvárosok után immár elérte a vidék Magyarországát is, sőt sajnálatosan nem csak a váci városházi kulturális és politikai agitációban, hanem a Dunakanyar egyik települését is: a botrányos tartalmú Meseország mindenkié mesekönyvnek maszkírozott propagandakiadvány egy kiemelt helyen, szabadon kint volt az egyik települési könyvtár könyvespolcán.

Utánajártunk az esetnek, megkerestük a település polgármesterét, hogy mi igaz ebből a hírből?

(Mivel a jogsértő helyzet azonnal megoldódott, ezért ezúttal inkább, mint jelenségről szeretnénk tudósítani és talán kevésbé érdekes, hogy melyik településen és kikkel esett meg ez a könyvtári skandalum.)

A polgármester elmondta, hogy amikor erről értesült, személyesen átment a könyvtárba, és megbeszélte a könyvtárossal, hogy mivel a könyvtár az iskola közelében van, így törvény is tiltja, hogy az ilyen típusú, LMBTQ-, szerinte is káros tartalmú könyvek szabadpolcon lehessenek. A könyvtár gyermekrészlegében „Nem tudod, hogyan mondd el? Segítünk!” felirattal van egy olyan polc, ahol mentálhigiénés témájú felvilágosító könyvek találhatóak, olyan témákkal, hogy mit kezdjen egy gyermek súlyos betegséggel, halállal, családi tragédiákkal, valamint segítenek serdülőkori problémák megoldásában.  Ezekkel természetesen nincs is probléma, a polgármesteri látogatás után kinn is maradtak, azonban az ominózus könyv a könyvtáros hozzájárulásával azonnal lekerült.

A polgármester még hozzátette, hogy „örülök annak, hogy olvasóink éles szemmel észrevették a könyvet és feljelentést tettek a Kormányhivatalnál. Onnan kaptam magam is az észrevételt,

természetesen a törvényeket mindenkinek be kell tartani, mi is betartjuk. Így ilyen tartalmú könyv a törvény erejénél fogva nem kerülhet ki.”