ÉRMET IS HOZTAK A VÁCI EVEZŐSÖK AZ U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁGRÓL

Ahogy legutóbbi evezős tudósításunkban, helyzetjelentésünkben megelőlegeztük, az U23-as Európa-bajnokságon tényleg tovább fényesedett a Vác Városi Evezős Club történetének 2021-es arany lapja, többek között egy éremmel.

A lengyelországi Kruszwicában rendezett idei korosztályos európai csúcs regattán a VVEC öt versenyzővel és Mácsik Miklós szövetségi edzővel, a városi egyesület vezető-edzőjével képviseltette magát.

Az Eb zárónapján a döntőben is remekelt férfi könnyűsúlyú négypárevezős egységünk (Bridge Henry, Szőllősi Balázs és a két váci csapattárs, Fenyődi Tamás és Pálfai Csikó; szövetségi edzőjük Mácsik Miklós), akik már a szombati helyosztó futam során megmutatták, hogy éremért jöttek.

A normál súlyú négypárban Ujhelyi Mihály (VVEC) húz a vezérevezős mögött közvetlenül

Az érmes csapatban középen van a két váci versenyző, a magasabbik Pálfai Csikó

A kvartett a vasárnapi döntőt a harmadik helyről kezdte, 1500 méter megtétele után maguk mögé utasították a lengyel egységet, a hajrában azonban az olaszok verhetetlennek bizonyultak, így a mieink alig 3 tizedmásodpercre az ezüstéremtől, egy rendkívül harcias versenyzést követően harmadikként értek célba. Így tehát a díjkiosztáskor felállhattak a dobogó harmadik fokára, a győztes németek, és a második helyen záró olaszok mellett.

Szklenka Bence rendkívül jól versenyzett az egész hétvégén a normál súlyú egypár versenyszámban, ami elmondható a „B” döntőben nyújtott szerepléséről is, hiszen hét tizedmásodperccel az észt szkiffes mögött második lett, így összesítésben a 8. helyen végzett az összességében több mint húsz indulót számláló számban. (Bencének váci mestere, Mácsik Miklós a szövetségi edzője is a válogatottban.)

Szklenka Bence minden futamában jól teljesített

Csepel Zsófia (VVEC) és Fehérvári Eszter az ötödik helyen végzett a női könnyűsúlyú kettesek fináléjában.

A Hajdú Zsolt, Papp Benedek, Ujhelyi Mihály (VVEC) és Szabó Gábor alkotta férfi normál súlyú négypár negyedik helyen ért célba a versenyszám „B” döntőjében, így összesítésben a 10. helyen zártak.

Ribáry Zoltán

Fotók: Czucz Bálint, MESZ (Csepel Zsófia, napszemüvegben)