KÉSZÜLŐDÉS A HÉTKÁPOLNAI MÁRIA-BÚCSÚRA KÖZÖSSÉGI KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSSEL

Az idén szeptember 11-én tartandó hétkápolnai Mária-búcsú előtt egy héttel bárki ismét segíthet a kegyhely varázslatos környezetének szebbé, rendezettebbé tételéhez.

„A Mária búcsúhoz közeledvén eljött az idő, hogy ismét tisztábbá tegyük a ligetet, melyet szebb időkben a város tüdejének neveztek a váciak. A derékba tört fákat nem tudjuk újjáéleszteni, a kiöregedett akácokat megfiatalítani, a levelüket vesztett gesztenyefákat sem tudjuk meggyógyítani, de talán szebbé tudjuk tenni a környezetet, enyhíteni tudjuk a ligetben kialakult problémákat, fel tudjuk hívni a figyelmet az ott kialakult szomorú helyzetre. Sok dolgos ember csodát tud művelni, ha akar, és itt szükség van a csodára” – áll az „Adj egy napot a Ligetnek!” című közösségi környezetszépítő akció felhívásában.

A szervező csapat az idén is két délelőttre szervezi az akciót. Szeptember 3-án, pénteken elsősorban iskolás csoportokat várjanak, míg 4-én, szombaton mindenkit és bárkit, akik a szombat délelőttjüket egy kis takarítással, parkrendezéssel töltenék.

Mind a két napon 9 órakor kezdődik a program. Találkozó a Hétkápolna-templom mellett.

A két nap során szemétszedés, avargyűjtés, letört ágak összegyűjtése, és egyéb kertészeti munkák várnak a résztvevőkre, annak érdekében, hogy az esős évszak beálltával az elrothadt levelek miatt ne legyen balesetveszélyes a park megközelítése.

A résztvevőknek korlátozott mennyiségben kerti szerszámokat is tudnak biztosítani a szervezők, de ha valakinek van otthon gereblyéje, vagy egyéb szerszáma, illetve védőkesztyűje, kérik, hogy vigye magával.

A programot Görbe József plébános atya és a Hétkápolna templomi közössége szervezi, Bíró György és barátai főszereplő közreműködésével.

Ribáry Zoltán