A KIS(S)DOBOS MINDIG IGAZAT MOND. VAGY NEM.

Egykori kényszerített kisdobosként, úttörőként, volt balos szavazóként mondom: bizony nagyon kérdőjeles Kiss Zsolt szocialista (???) alpolgármester magyarázkodása a gyanúsítottságig fajult – szerinte állítólagos, koholt – pártpénz ügye kapcsán.

Az elvtárs (Kiss Zsolt esetében nem elcsépelt ez a titulálás) oda nyilatkozott, hogy sem a közpénzt, sem a város vagyonát nem érinti az állítólagos ügy, amelybe szavai szerint valahogyan egyszercsak belekeveredett.

A „valahogyan belekeveredést” hagyjuk is, hiszen csak az tud ilyen komolyan belekeveredni valamibe, aki közel volt-van a fazékhoz.

Ámde hogy nem érint közpénzt ez az ügy, az legalábbis nagyon kérdőjeles, hiszen a pártpénzek nem pusztán tagdíjakból adódnak össze. Ezzel szemben igen vaskosan (sőt túlnyomóan) állami költségvetési forrásból is adódnak. Így aztán szinte lehetetlen elválasztani a sárgáját a fehérjétől, magyarán esetünkben sem világos, milyen lóvét forgatott be a gyanúsított arra a célra, hogy – szavai szerint – mindent megtegyen a 2019-es önkormányzati választás előtt az ellenzéki pártok együttes indulásáért.

Bóth János volt polgármester előbb mentorként emlegetése, majd árulónak bélyegzése, ekézése csak hab a tortán Kiss Zsolt alpolgármester magyarázkodásában. Amihez persze nagyon sok „kitartástzsolesz”-típusú hozzászólást kap(ott) a gyanúsított a fészen (kérdés, mennyi mögött van valós személyiség), mintha bizony egy ellenálló hős lenne őkelme az elnyomó államhatalommal szemben. Többek között erősíteni igyekszik őt egy korábban szintén alpolgármesterségig jutó, lejárt szavatosságú, ám információink szerint a háttérből igencsak irányító árnyalak is, bizonyos T.Zs.M., na, az ő böfögése igazán gyomorforgató – keresse meg bárki, ha van kedve-ideje hozzá.

A lebilincselő mosolyú közszereplőről minek kell még kiderülnie ahhoz, hogy a rajongói nem drukkolnának neki, hanem minimum addig óvakodnának a közpénzek közelébe engedni, ameddig nem tisztázza a gyanúsítást

De a lényeg: Kiss Zsolt immáron gyanúsítottá vált egy sikkasztás gyanús ügyben, így pedig személye egyértelműen nagy teher az önkormányzat hőlégballonjában, lehet hogy fel kellene szabadítani őt a semmittevés alól…

Hajós A. Zalán