A MOMENTUM ÉRDEKTELENSÉGBE FULLADT ALÁÍRÁSGYŰJTÉSI AKCIÓJÁN TAGADTÁK KISS ZSOLT EGYKORI TÁMOGATÁSÁT

Fekete-Győr András, az előválasztási bohózat momentumos miniszterelnök jelölt-jelöltje kampányolt Vácon Juhász Béla képviselőjelölt-jelölttel a Március 15. téren augusztus 25-én. Az embereket lasszóval sem tudták odacsalogatni, érdeklődés hiányában szinte CSAK a momentumos aktivistáknak és a megjelent sajtó képviselőinek szónokolt a Momentum elnöke pártja oktatásról, egészségügyről, demokráciáról és egy lila jövőről szóló momentumos paneljeiről.

Fekete-Győr András és Juhász Béla – Fotó: VácOnline

Juhász Béla Sződliget polgármestere, az előválasztás momentumos országgyűlési képviselő jelölt-jelöltje arról számolt be, hogy folyamatosan szembesül azzal a lakossági kérdéssel, „hogy jó, jó, hát megtörténik a kormányváltás, és mi lesz utána? (…) Beszéltem Andrással, beszéltem a pártvezetőséggel és megkérdeztem tőlük, hogy mi lenne az a fontos feladat, ahol én helyt tudnék állni az én szakismeretemmel? Abban maradtunk, hogy a legfontosabb dolog az az elszámoltatás lehetne. Tehát azt mondom, hogy van itt pénz. Nem kell nagy dolgot csinálni.”

A momentumos aláírásgyűjtő aktivisták és Fekete-Győr András Juhász Bélával – Fotó: VácOnline

Juhász Bélára tehát az elszámoltatás feladata várna, így hát javasoljuk, hogy kezdheti már azonnal Kiss Zsolttal, akit pártpénzek elsikkasztásával vádol a rendőrség, de folytathatja Cseh Katalinnal is! Azt is állítja Juhász Béla, hogy van pénz! Nem kell nagy dolgot csinálni!

Fekete-Győr András a fórum végén a megjelenteket arra biztatta, hogy tegyenek fel kérdéseket. A VácOnline-tól azt kérdeztük, hogy „van Vácon egy Momentum által támogatott alpolgármester, akivel szemben pillanatnyilag eljárás zajlik pártpénz eltulajdonítás kapcsán…” – de azonnal közbeszólt egy Momentum aktivista: „Elnézést, téves a kérdés, mert a Momentum nem támogat senki mást, csak a Juhász Bélát!”

Akkor Kiss alpolgármester urat sem támogatta a Momentum? – firtattuk volna. Így nem is gondolják, hogy lemondatni kellene?

„Én nem vagyok váci, úgyhogy nem tudok ebben az ügyben nyilatkozni” – válaszolta Fekete-Győr a számos interjújából ismert tájékozatlansággal.

Kiss Zsolt annak a Momentumnak a támogatásával indult,  amely fő feladatának tarja az elszámoltatást