RÉTVÁRI: SEM A HAZÁNK, SEM A CSALÁDUNK NEM ELADÓ SEMMILYEN PÉNZÉRT

Minden magyarnak joga van felemelt fejjel járni, mert van mire büszkének lennünk – fogalmazott Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen Nagymaroson.

Az ünnepséget megelőző szentmise – Fotó: VácOnline

A sok történelmi megpróbáltatás, sorscsapás ellenére az idő minket igazolt, és a magyarok továbbra is a Kárpát-medence vezető nemzete

– mondta Rétvári Bence, aki arról beszélt, hogy Szent István a nehezebb utat választotta, mert nem egy vazallus királyság vezetője lett. Egy független, önálló, keresztény magyar államot hozott létre, amely az elmúlt ezer évben kiállta az idő próbáját, megőrizte a magyarokat, és „nem gondoljuk azt, hogy ezt a működő példát bármilyen kordivat miatt valamilyen másra kellene cserélni”. Európában egy posztkeresztény és posztnemzeti gondolkodás látható – fogalmazott, kitérve arra, hogy

Szent István és Gizella szobra a nagymarosi Monsberger téren

Magyarország nem egy nemzetek fölötti, bürokrácia által irányított Európai Unióhoz csatlakozott, hanem egy nemzetek közötti együttműködési formát választott.

Rétvári Bence és Heinczinger Balázs megkoszorúzzák Szent István szobrát – Fotó: VácOnline

Az Európai Unió vezetőinek ma a valós problémákkal kellene foglalkoznia – folytatta -, mert Európa demográfiai, katonai, pénzügyi, gazdasági, politikai ereje csökken, az unió vezetői ezzel szemben azzal foglalkoznak, hogy megzsarolják Magyarországot. „De nem lehet engedni a zsarolásnak, hogy bármilyen jogosan járó pénzt visszatartsanak, ameddig a magyar emberek le nem mondanak arról, hogy az óvodákban, iskolákban különböző LMBT csoportok neveljék a gyerekeket a genderideológia szerint.”

Heinczinger Mika énekelte Wass Albert Hontalanság hitvallása című megzenésített versét – Fotó: VácOnline

Az államtitkár kiemelte: nincs európaiság kereszténység nélkül, a mostani vezetők azonban nem erősítik Európát, hanem Magyarországot leckéztetik. Sem a hazánk, sem a családunk nem eladó semmilyen pénzért – közölte a politikus, hozzátéve, hogy nincs az időnél objektívebb bíró, „márpedig a mi 1100 évünk a Kárpát-medencében sikertörténet”.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő, Heinczinger Balázs polgármester, dr. Csáki Tibor – katolikus, Kéri Ákos – református lelkipásztor – Fotó: VácOnline

Az Emmi parlamenti államtitkára ünnepi beszédében köszönetét fejezte ki a magyar egészségügyben dolgozóknak és a járvány elleni védekezésben résztvevőknek, akiknek köszönhetően el lehetett kerülni azokat a kritikus helyzeteket, amelyek sok országban kialakultak.

Az idei kitüntettettek és az egészségügyben dolgozók – Fotó: VácOnline

Heinczinger Balázs polgármester az ünnepségen arra hívta fel a figyelmet, hogy Szent István cselekedetei, intelmei, döntései a mai napig irányt mutatnak.

(MTI)

Fotó: VácOnline