EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – OLVASÓI LEVÉL AZ ELHANYAGOLT BELVÁROSRÓL

Néhány éve költöztem a Galamb utcába. Korábbról ismertem már Vác történelmi belvárosát, ami megfogott és ezért is jöttem ide – írja olvasónk az alábbiakban a Vácon tapasztalt nyári pusztulást látván.

Esténként sokat sétálok a kutyámmal a belvárosi utcákban. El kell mondanom, hogy elhanyagoltabbak, mint valaha. A korábbi években már nyár elején gallyazták az ostorfákat, végre most elkezdték, két hónap késéssel. Eddig a fejét behúzva kellett közlekedni az embernek! Nem azoknak kellene behúzni a fejüket, aki ilyenné teszik a várost?

A Galamb utca elhanyagoltabb, mint valaha. A közlekedés biztonságának veszélyeztetéséről ne is beszéljünk! Műszaki ember lévén én tudom, hogy mi az űrszelvény, de úgy tűnik a városüzemeltetés nem. A városvezetés által várva várt turisták is fejüket behúzva közlekedhetnek, de a püspöki palotát, ha meglátogatják, és szembe fordulnak, földig érő, ágas fákat láthatnak.

Valóban egyedi lett ez a város. Amikor pedig lesétálnak a Duna-partra, akkor a Galamb köz egy méter magas gyomjait csodálhatják meg.

Az, hogy a Márvány tér felújítása elmaradt, ezek után nem is oly meglepő. Azt sem tudják megoldani, ami az előző vezetésnél szó nélkül működött.

De hogy Szent Istvánt sem tisztelik, mint Bóth vagy Fördős, az felháborító. Küldök képet a szerkesztőségnek a Szent István szobor környezetéről. A virágágy üres, amit korábban nemzeti színű virágokkal ültették be. A szobor előtti burkolat gyomos. Bár lekaszálták tegnap, de a gyomokat le se söpörték róla. Örülni kell annak is a Márvány tér felújításának elmaradása után, hogy augusztusban végre körbe nyírják a füvet az államalapító szobra körül. Ez a tisztelet?

Álságosak! Megjegyzem, a polgármester asszony erre jár hivatalába és nem jut eszébe, hogy néhány olcsó virággal tiszteletét fejezze ki.

V. A.