ZEBEGÉNY ÉS A PÜSPÖKSÉG IS BEELŐZTE VÁCOT, DE MATKOVICH SZERINT NEM Ő, HANEM A KORMÁNY A HIBÁS

Ha hibáztatásból is lenne olimpiai szám, akkor Matkovich Ilona és Karácsony Gergely fej-fej mellett végezhetne dobogós helyen. Vác polgármestere újabb opuszában az általa vizionált „VALÓSÁGRÓL” értekezett ismét, egy szóval sem említve a kormánnyal való mindennapos magánháborúját, a választási ígéretének egyik legnagyobb kudarcát, a pályázás terén mutatott erőtlenségét. Zebegény ezalatt 900 milliós pályázatra tett szert, a váci egyházmegye 4 milliárdot kapott fejlesztésre, renoválásra. Személyes kudarcát külső tényezőkre hárítja, a sikertelenséget újra eltávolítja magától az ösztönös városvezető.

„A tervezetben benne vannak azok az évek óta használhatatlan, belvárosi, a lyukas tetők miatt elvizesedett, történelmi jelentőségű épületek, amelyek felújítása nem tűrhet halasztást” – írja a felpaprikázott szerző. Kérdezzük, ezúttal tényleg kellő alázattal és jó indulattal:

mi akadályozza meg a városházát abban, hogy minden idők legnagyobb pénzügyi tartalékával rendelkező önkormányzataként áldozzon a veszélyessé váló saját ingatlanaira?