VÁCRA IS MEGÉRKEZTEK A VOLÁNBUSZ ÚJ, KORSZERŰ CSUKLÓSBUSZAI

Korszerű MAN csuklós autóbuszokkal bővült Vác és térségének járműflottája – a tíz új busz annak a 204-nek a része, amelynek megvásárlásáról még decemberben írt alá szerződést a Volánbusz. Évtizedes távlatban nem vásárolt ezt megelőzően új csuklósbuszt egyetlen magyar Volán társaság sem. Ebből az örömteli alkalomból tartott sajtótájékoztatót Rétvári Bence országgyűlési képviselő, valamint Papp László, a Volánbusz Zrt. humánerőforrás-vezérigazgató-helyettese.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő – Fotó: VácOnline

Nagy büszkeséggel mondhatjuk nyár közepén, hogy a váci térség is új, teljesen korszerű buszokkal gyarapodhatott. A környező településeknek is különösen fontos a tömegközlekedés korszerűsítése, hiszen nagyon sokan ingáznak. Az elmúlt években kétszer két sávosra bővült az M2-es, így az autós ingázók számára is sokkal gyorsabb és biztonságosabb lett a közlekedés. Fontos, hogy az országban először ezen a vonalon állították be a kétszintes vonatokat, emelkedett a kapacitás.

Sajtótájékoztató az új busszal a háttérben – Fotó: VácOnline

Jelenleg 78 új, korszerű, a mai kor követelményeinek teljes mértékben megfelelő buszok álltak forgalomba. Ezek alkalmasak arra, hogy kerekesszékkel, babakocsikkal könnyebb legyen a felszállás, klimatizált buszok, környezetvédelmi előírásoknak mindenben megfelelnek. Mert mi nemcsak beszélünk a környezetvédelemről, hanem cselekszünk is. Köszönöm a Volánbusznak, hogy mindig figyelemmel van Vác térségére is. Okkal teszi ezt, hiszen valóban itt az ingázók miatt óriási az igény a buszközlekedésre. Ma, ha valaki ezekre a csuklós buszokra felszáll, akkor igényes és kényelmes körülmények között utazhat közúton – zárta beszédét Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője.

Papp László, a Volánbusz Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese – Fotó: VácOnline

Papp László, a Volánbusz Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese a következőket mondta:

– A legnagyobb örömömre szolgál, hogy a humán erőforrás felelőseként ma már elmondhatom, hogy ezeket az új buszokat vezető kollégáink minden tekintetben hasonlítanak a nyugat-európai országban foglalkoztatott kollégákra. Ezek a járművek nagy teljesítményű légkondicionáló berendezéssel felszereltek, műszaki paramétereiket tekintve minden igényt kielégítenek, tehát XXI. századi járművek. Korszerű utastájékoztató berendezéssel, 51 ülőhellyel, biztonságos állóhelyekkel ellátott, mozgáskorlátozottak számára korszerű beszállókkal kialakított, tehát minden szempontból megfelelnek azoknak az elvárásoknak, amiket ma a közösségi közlekedéssel szemben támasztunk.

Rétvári Bence és Papp László eszmecseréje az új jármű átadásakor – Fotó: VácOnline

Elmondhatom, hogy ilyen dinamikájú járműfejlesztésre még nem került sor, 16,21-ről 4,62 évre csökkent az autóbuszoknak az átlagéletkora az elmúlt évek fejlesztésének köszönhetően. Az átadott tíz jármű annak a 204 darabos flottának a tagja, amelynek megvásárlásáról még tavaly decemberben kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. a nyertes ajánlatot benyújtó MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel – zárta gondolatait Papp László.

A korszerű MAN csuklós autóbusz belső tere – Fotó: VácOnline