EGYMILLIÁRDOS SPORTCSARNOKOT IRIGYEL MATKOVICH, PEDIG Ő EGY ÖTMILLIÁRDOSRA MONDOTT NEMET

Matkovich Ilona újságíróként posztol, de rangjához meglehetősen méltatlanul, józanságot maga mögött hagyva, ösztönös városvezetőként szólal meg újra és újra. Legfrissebben így nyilatkozott:

„Olvastam egy ezerfős Dad nevű településről is, amely református egyházközségén keresztül 1,1 milliárd forint kormánypénzt kapott tornacsarnok építésre. Úgy látszik, az ottani országgyűlési képviselőnek nagyobb a lobbiereje, mint a miénknek.”

Tényleg azt hiszi a város vezetője, hogy elfeledték a váci lakosok, hogy az azóta törvénytelennek nyilvánított szájzár-rendeletével szinte egy időben, 2019. december 1-én

ezekkel a szavakkal utasította el az ötmilliárdos kormányzati támogatásból megépítendő sportcsarnokot?

„Ennek a hétnek vitathatatlanul legfelkapottabb híre az volt, hogy Vác új városvezetése nem fog bele egy 3300 főt befogadó sportcsarnok megvalósításába.(…) Annyi történt, hogy a pénzügyi szakembereket is a soraiban tudó (Inotay?, Kászonyi?, Jess?, Fehér?, Tótváradi-Nagy? – a szerk.), új városvezetés elkezdett gondolkodni és gazdálkodni az állampolgárok által rábízott pénzzel. Öt évre előre végiggondolta, mi fér bele a fejlesztési tervekbe (…)”.

Dad polgármester asszonyára az internetes megnyilvánulásai alapján nem tűnik jellemzőnek, hogy ösztönösen szeretné vezetni a települését és nem is kezdi minden mondatát azzal, hogy mi miatt nem valósítható meg valami

Így alakulhat az, hogy Dadnak lesz tornacsarnoka, Vácnak pedig nem!