MATKOVICH KORÁBBI MUNKAHELYE IS KAPCSOLATBAN ÁLL A CSEH KATALIN-BOTRÁNY EGYIK VÁCI CÉGÉVEL

Mint arról több cikkben is beszámoltunk: úgy tűnik, a momentumos politikus, Cseh Katalin érintett egy közel ötmilliárd forintos közbeszerzési összjátékban. A botrány szálai többek között a váci Nádas utcába vezetnek, ide voltak, illetve vannak bejegyezve azok a főként nyomdaipari vállalkozások, amelyek vaskos összegekhez juthattak hozzá. Ráadásul a cégek közül az egyik kapcsolatban áll Matkovich Ilona volt munkahelyével is.

A polgármester asszony kifejezetten büszke írói múltjára – ha alkalom van rá, ezt igyekszik minél többször megemlíteni. Elsősorban nem novellákat írt, hanem újságcikkeket, ennek egyik fő bázisa éveken át pedig az a Magyar Narancs volt, amelyiket a Cseh-botrányban érintett egyik legnagyobb cég nyom, melynek székhelye 2600 Vác, Nádas utca 8.

Tehát Matkovich olyan lapnak írt, egy olyan újságtól vett fel fizetést korábban, amelyik kapcsolatban áll egy olyan céggel, amelyik most a momentumos milliárdok miatt került a címlapokra.

Miközben a Momentum és Matkovich is arról beszélnek, hogy a Fidesz „ellopja” az uniós forrásokat, aközben vígan tevékenykedtek olyan cégeknél, amelyeknek nyomdái az uniós források nagy összegű kedvezményezettjei.

Azzal persze nem volt gondjuk, ha az emberek helyett ezek a cégek nyernek milliárdokat.

A Magyar Narancsban jelentek meg Matkovichtól korábban többek között a váci egyházi életet élesen támadó írások is – vajon mit szól mindehhez a korábbi hitoktató, Matkovich újdonsült embere, Inotay Gergely? De a balliberális sajtó hasábjain népszerűsített LMBT regényt is Matkovich, sőt, a Magyar Narancs fontosnak tartotta külön gratulálni neki akkor, amikor elnyerte 2019-ben a váci polgármesteri címet.

Ez az újság pedig kapcsolatban áll az egyik érintett váci nyomdával.

Még sok minden homályos, de annyi biztos: az ügy szövevényes és kicsit sem tiszta,

a momentumos Cseh Katalin olyan összejátszás részese, ami jelentős összegeket nem a váci embereknek, hanem az ismerős cégeknek juttatott.

A milliárdos botránynak vélhetően ezen a ponton még nincs vége: a cégháló kibogozásával újabb és újabb információk láthatnak még napvilágot. Annyi azonban már most jól látszik: a Momentumnak semmi sem szent, ha pénzről van szó.

Ezek után lesz egy sejtésünk, hogy hol nyomják a Momentum váci lila szórólapjait!