VÁCON IS KELLENE EGY KIS HYDE-PARK, MERT AZ ÖNKORMÁNYZAT MINDEN VITÁT EL AKAR NÉMÍTANI

Hogy egy minden lehetséges módon meghirdetett, kiplakátolt nyilvános politikai eseményt ki, milyen szögből kíván fotózni, az bizony egy demokratikus világban szíve joga bárkinek. Ám a váci szivárványos önkormányzati csapat egyes tagjainak a jelek szerint bajuk van ezzel is a nyilvánosság kapcsán. Legalábbis ez olvasható ki egy olyan, személyeskedéstől sem mentes bejegyzésből, amely Inotay Gergely alpolgármester legutóbbi, balliberális előválasztási standolásának láttatását teszi szóvá, nehezményezve, hogyan készülhettek bizonyos fotók.

Nos, a magunk részéről ezúton is üzenjük a csapatnak, különösen Tótváradi-Nagy Bencének: „Demokrata az, aki nem fél”, hozzátéve (szintén Bibót idézve) azt is, hogy … „aki nem félemlít meg másokat.” Hát, képviselő urak-hölgyek, ez kellene legyen a zsinórmérce Önöknek is! Vagy talán van félnivalójuk? Akkor viszont nem demokraták, nem becsületesek, nem méltók a posztjaikra, semmilyenekre.

És még egy gondolat:

mivel Tótváradi-Nagy Bence hivatkozott bejegyzése alapján itt nem lehet ám bármit írni, bármit fotózni bárhogyan, hát javasoljuk, hogy valaki, bárki csináljon egy mini Hyde-parkot kies városunkban, tutira nagy sikere lenne a kihangosított stand-up lehetőségnek.

(A londoni Hyde-park hírnevének egyik kulcsa, hogy itt van az első „Szónokok sarka” – Speaker’s corner – egy olyan szabadtéri terület, ahol megengedett a nyílt beszéd és a vita.)

Hajós A. Zalán

***

HÁROM SZERKESZTŐI MEGJEGYZÉS

  1. A váci Hyde-park – ha csak virtuálisan is –, de már megvalósult: VácOnline a neve, tényleg minden váci polgáré.
  2. Az ifjú padawan, annyira ifjú még, hogy fénykardja sincsen, úgyhogy a jövőben kisebb arcot, nagyobb alázatot és jobb szívet várna tőle a jedi közösség.
  3. Inotay szerepléseivel kapcsolatban pedig idézni szeretnénk egy XX. századi klasszikus viccet, amit olvasóink ma kedvükre újragondolhatnak:

„Ha csupán három tulajdonsága lehet egy embernek – okos, becsületes és kommunista –, akkor mindig CSAK kettő állhat fenn egyszerre, mert
– ha valaki okos és kommunista, akkor nem becsületes,
– ha valaki kommunista és becsületes, akkor nem okos,
– ha valaki becsületes és okos, akkor meg nem lehet kommunista.”