A BALOLDAL NEM HAJLANDÓ VÁLASZOLNI ARRA A KÉRDÉSRE, HOGY VAN-E BŰNÖZŐ AZ ÖSSZEFOGÁS SZÍNEIBEN?

A városháza által folyamatosan sajtó-helyreigazításra hivatkozó, de hivatalosan még egyetlen sajtópert sem nyert váci összefogás túlsúlyú testület szívesen hivatkozik arra, hogy a VácOnline pontatlan híreket jelentet meg, miközben 2020 májusa óta MÉG EGYETLEN sajtókérésre sem voltak hajlandóak válaszolni. Olyan botrányos demokráciadeficit ez, amelyre nehéz szavakat találni! Ezúttal is az történt, hogy körültekintően HAT HELYRŐL próbáltunk információt szerezni, de csak egyedül az BRFK-tól kaptunk választ abban az ügyben, hogy Kiss Zsolt pártpénz (közpénz) sikkasztási ügye eljutott-e a vádemelési szakaszba?

Vélt és valós régi ügyeket habosít minden fórumon az Összefogás vezette városháza, emelkedett hangon beszélnek a pénzügyi tisztaságról, és közben

egy végtelenül egyszerű igennel vagy nemmel képtelenek válaszolni arra, hogy soraikban van-e bűnöző?

Az üvegzsebbel kampányoló Kiss Zsolt, aki érintettként, de Matkovich Ilona, mint az Összefogás polgármestere, Inotay Gergely és Juhász Béla baloldali képviselőjeltekként, valamint az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa sem tartották szóra érdemesnek, azaz nem válaszoltak a váci városvezetésre egyre kínosabban ráégő botrányt firtató kérdéseinkre. Az egész várost izgalomba tartó ügy, hogy valóban rabosítás előtt áll-e Kiss Zsolt? Az Összefogás alpolgármesterét tisztázó nyilatkozatot senki sem tartotta fontosnak kiadni, hogy Vác lakosságát hitelesen tudjuk tájékoztatni.

Nem csak mi kérdeztük meg, hanem a FIDESZ szóvivője is rákérdezett, valamint a 2021. július 14-i testületi ülésen is érdeklődtek ebben a témában az ellenzéki képviselők. A polgármester nem volt hajlandó az ülésen válaszolni!

Egyedül csak a BRFK Kommunikációs Osztálya válaszolt az alábbi kérdésünkre:

„Folyik-e nyomozás Kiss Zsolttal szemben, indul-e eljárás sikkasztás, költségvetési csalás gyanúja ügyében, Vác egykori polgármestere, dr. Bóth János okirathamisítás ügyében tett feljelentése nyomán?”

VÁLASZ:

„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett ügyben egy magánszemély feljelentése alapján rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság csalás vétség gyanúja miatt.

A jelenleg is folyamatban lévő nyomozásban egy fő gyanúsítotti kihallgatására került sor.

A folyamatban lévő nyomozásról bővebb információt nem kívánunk adni.”

A négy fent említett közszereplőnek (Kiss, Matkovich, Juhász, Inotay) feltettük az alábbi végtelenül egyszerűen megválaszolható kérdéseket, de

egyikőjük sem tartotta érdemesnek a városi választópolgárok tájékoztatását:

  • Meggyanúsították-e közpénz hűtlen kezelésével Kiss Zsolt alpolgármestert?
  • Tud-e róla a városháza?
  • Milyen jogkövetkezménye lehet, ha a rendőrség megvádolja Kiss Zsolt alpolgármestert pártpénz (közpénz) sikkasztás ügyében?
  • Beállhat-e bármilyen közéleti változás a szerepét illetően?
  • Vettek-e ujjlenyomatot, folytattak-e rabosítási eljárást vele szemben?
  • Jelenleg elhagyhatja-e az országot?

***

Mivel az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa sem válaszolt kérdéseinkre, ezért a városi szóbeszéd tovább tarthatja magát, miszerint Kiss Zsolt, mint magas rangú városi közszereplő gyanúsítottja lehet egy közpénz sikkasztási ügynek. 2019 augusztusa óta megválaszolatlan e kérdés, sőt

a város baloldali szavazórétege úgy választotta meg őt, hogy értesült arról, hogy Kiss Zsoltra a közpénz-eltulajdonítás árnya vetődhet.

Amíg a jobboldallal szemben a legmagasabb etikai elvárások állnak fenn, addig úgy tűnik, a baloldali szereplőkre még a minimális erkölcsi elvárások sem vonatkoznak, mert úgy is képesek bizalmat kapni, hogy a közpénzek kezelése kapcsán nem bizonyított a fedhetetlenségük.

A városi legenda péntek óta arról szól, hogy Kiss Zsoltot rabosították aznap délután. (Mi erről szerettünk volna megbizonyosodni a sajtókérdéseinkkel, amit a megkérdezett közszereplők sem cáfolni, sem megerősíteni nem akartak!)

Kiss András Gézáról, az alpolgármester úr váci testvéréről írtunk már, és arról is, hogy Matkovich Ilona rokonságába tartozó Lelkes István, ingatlanvállalkozó, valamint 12 további váci nem közszereplő is felkerült a NAV azon szégyenlistájára, amelyen jegyzik azokat, akik az adóhatóság felé 180 napon túl, több mint 10 millió forint adósságot görgetnek maguk előtt.