EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – SANTIAGO DE KOMPOSZTÁLÓ

Sorra kapjuk olvasóinktól a (fotókkal illusztrált) jelzéseket arra vonatkozóan, hogy a szivárványos „tegyünkrendet” csapat mintha egyre kevésbé tudna megbirkózni a város rendben tartásának hú de nehéz, legalább nyóc-általánost igénylő feladatával.

Egyik olvasónk ezt jelezte: „Az Arany János utcai idősek otthona udvarán megint a tavaly lehullott lombot a garázsok mögé gyűjtötték össze és kerítéssel körbekordonozták, hogy szét ne széledjenek a falevelek! Nevetséges, ami itt folyik! Ha minden héten egy zsákot megtöltöttek volna és elviszik, már rég elfogyott volna a rothadó avar, de nem csinálnak vele semmit, nyilván az idei termést is rápakolják majd.”

A magunk részéről némi mentegetésül azt mondjuk erre, hogy az önkormányzat – bízvást a közfeladatok gyurcsányi „ócsítása” jegyében – a jelek szerint Santiago de Komposztáló üzemmódba váltott, hiszen a város minden pontján egyre több ilyen döglegyeket, szúnyogokat, más kellemetlen rovarokat csábító bűzölgő kupac tornyosul, nyilván csakis azért, hogy egyszer majd hasznosuljon a szerves trágya. Na, de mikor lesz az?

Egy másik olvasónk a belvárosi vasúti gyalogos aluljáró siralmas állapotát tette szóvá, fotókat is mellékelve. Továbbá megjegyezte, hogy itt bizony jól látszik, hogy CukIca polgármester asszony csapatának Karácsony Geri főpolgármester az egyik példaképe, akinek regnálása idején lassan olyan szintre silányul a főváros köztisztasága, amilyen a legzüllöttebb időszakaiban volt, mondjuk Demszky-elvtárs idejében. A magunk részéről feltesszük a kérdést: tényleg ezt a mintát kell másolni egy majdnem osztrák kisvárosban?

A következő illusztrált panasz a Posta-park és más közparkok elhanyagoltságára vonatkozik, mint olvasónk fogalmaz: régen voltak ilyen siralmasan szemetesek ezek a jobb sorsra érdemes helyek.

Jaj, hol vagy most autobot szuperhősünk? Elfáradtál, kivannak a rugóid, folyik, csöpög az olaj belőled mindenfelé, már meg sem bírod moccantani az emelőkosaradat? Ó jaj, mi lesz így velünk, amikor már csak rád számítottunk a mihaszna gazdáid helyett!?

Hajós A. Zalán