SZABADTÉRI TÁRLATTAL INDÍTOTTA ÚJRA A KÖZÖSSÉGI ÉLETET A FORTE FOTÓKLUB VÁC

Tizennyolc klubtag harminckét alkotását tekinthetik meg a Széchenyi utcában sétálók a Forte Fotóklub Vác napokban nyílt szabadtéri tárlatán, a járvány enyhülésének köszönhető újranyitás jegyében összehozott bemutatónak a Margaréta kávéház terasza ad helyet.

A napokban tartott megnyitón Cservenák Péter alapító klubelnök elmondta: nagyon hiányzott már a tagságnak a találkozás, a közös műhelymunka lehetősége, a közös tárlatok létrehozása és közönség elé tárása, szavai szerint lelkesítés szempontjából is jó, hogy végre talán tényleg fel lehet lélegezni, folytatva a közösségi életet.

– Ezzel a tárlattal nyitunk, és a nyári szabadságolások után a klubfoglalkozások is újraindulnak, a művelődési központ változatlan feltételekkel fogad bennünket, ad otthont nekünk, amiért ezúton is köszönetet mondok – hangsúlyozta Cservenák Péter.

Aztán a közösség jelentőségéről így nyilatkozott:

„A klub megjelenései, úgy értékelem, egyre nívósabbak, egyre inkább látni, hogy van fejlődés, tehát a klubnak, a közösségnek, az összetartásnak, a beszélgetéseknek, a tanácsadásnak megvan a hozadéka. Mindig azt szoktam mondani, hogy nálunk kritika nincs, csak jóindulatú tanácsadás van. És ha ez beválik, azt bizony lehet látni az újabb és újabb munkákon.”

***

A szabadtérre tervezett kiállításoknál korábban visszatérő problémát okozott, hogy az időjárás viszontagságainak kitett felületen kellett megjeleníteni a fotókat. Mostanra sikerült megtalálni a tökéletes megoldást: a képeket egy speciális, UV fényre kötő festékkel viszik fel egy masszív műanyag felületre, így aztán a tablók nemcsak az esőnek, de a tűző napnak is ellenállnak. A technikai és a tipográfiai kivitelezés Horlik Zoltán, Kisbai Árpád és Mojzes Péter munkája.

Ribáry Zoltán