ÚJABB JELENTŐS ÁLLAMI TÁMOGATÁS ÉRKEZETT VÁCRA – MEGÚJUL ÉS KIBŐVÜL A KÖLCSEY UTCAI ÓVODA

Itt vagyunk a megújuló Kölcsey utcai óvodánál – nyitotta a kormányzati támogatás ünnepélyes átadóját Rétvári Bence, térségünk országgyűlési képviselője. A rendezvény szervezői a polgármester asszonyt is meghívták erre a sajtótájékoztatóra, de a városházáról azt jelezték vissza, hogy szerintük oly nagy az önkormányzat bevételkiesése, hogy NEM RELEVÁNS ezeken az alkalmakon, az ilyen ünnepélyes átadókon való megjelenés, így nem is jönnek el az ehhez hasonló kormányzati támogatások átadásáról szóló rendezvényekre.

A képviselő úr hangsúlyozta, hogy régóta megoldatlan probléma az intézményben a lapostető, ami egy régebbi technológiával készült, és aktuálissá vált az épület felújítása. Ezért a kormány úgy döntött, hogy számos más támogatás mellett a kért összeget megadja, 18 millió forinttal járul hozzá, mert

fontos a kormány számára, hogy óvodaépítéssel, bölcsőde felújítással támogassa a településeket, így Vácot is, mely immár összességében 640 millió forint kormányzati forrást kapott erre a célra.

Ez mind többletbevételt jelent a városnak.

A kormány ezt az ország újraindítása érdekében teszi, hogy helyben munkahelyek teremtődjenek, ezzel tudja élénkíteni a gazdaságot. Örvendetes, hogy Vác azon városok közé tartozik, ahol az ide települések miatt növekvő igény van bölcsődére és óvodára, ezzel kíván a kormány segíteni a kisgyermekes családoknak és a városnak. A családbarát Vác programhoz szeretnénk kormányzati támogatással hozzájárulni, mely összességében 1 milliárd forint felett van.

***

Eddigi váci kormányzati fejlesztések:

574 MILLIÓS KORMÁNYZATI TÁMOGATÁSSAL ÚJ BÖLCSŐDE ÉPÜL A BAUER MIHÁLY UTCÁBAN

ÚJABB JELENTŐS ÁLLAMI TÁMOGATÁS ÉRKEZETT VÁCRA – MEGÚJUL ÉS KIBŐVÜL A SIRÁLY UTCAI ÓVODA