A VÁCIVILÁG FOLYTATTA A KÖZÉLETI BESTIÁRIUMÁT – MINDEN ÜZENETÜKBEN: FERJANCSICSNAK TÁVOZNIA KELL!

Minden héten újabb és újabb meglepő tartalommal örvendezteti meg olvasóközönségét a VáciVilág: egyféle folyamatosan bővülő városházi Bestiáriummal. Mi rendszeresen szemlézzük ezeket az írásokat, mert úgy véljük, hogy a politikai szatíra karikatúrái mögött ugyanazon győztes, dölyfös, a város lakóival szemben minimum ellentmondásosnak nevezhető magatartású, a választás óta aztán elég gyorsan amortizálódó politikai szereplők állnak, akikről egyébként mi is rendszeresen és kritikusan írunk. A VáciVilág végső soron ugyanazon jelenségeket nevezi nevén a maga abszurd humorával, amikről a VácOnline tényfeltáró és szembesítő írásai is szólnak.

Ami a legkülönösebb, az az, hogy amíg a városházáról egy múltidőért képesek lapunktól sajtóhelyreigazítás követelni, addig a VáciVilág igencsak karcos cikkei kapcsán a baloldali Összefogás érintettjei és állítólagos „bajtársaik” mélyen hallgatnak.

A hétről-hétre kijövő, tűpontos politikai jellemrajzokat eddig még senki sem kérte ki magának, és ami feltűnő, hogy senki sem állt ki még a másikért!

Szolidaritás, megvédelmezés, segítőkészség, de még a betyárbecsület szikráját sem tapasztalhatták a váci polgárok az Összefogás tagjainak részéről egymás felé.

Szerintünk ez egy olyan árulkodó magatartás, ami messzemenően jellemző lehet egy olyan szedett-vedett kompániára, amelyet csak a politikai haszonszerzés tart egyben.

BUCK, INOTAY TANÁCSADÓJA

A VáciVilág politikai Bestiáriuma egy újabb figurájával, Buck-kal, a Jégkorszak 3. című rajzfilm karakterével bővült. Vele készítettek egy képzeletbeli riportot, amelyben „A dinók hajnala” rafinált sztárja Inotay kampány-tanácsadójának szerepében tetszelegve osztja az észt… Buck három nagyon komolyan megszívlelendő tanácsot ad a jobb napokat látott tanító-hitoktató-musicalénekesnek:

  • „Egyes számú szabály: Mindig hallgass Buckra!
  • Kettes számú: Maradj az ösvény közepén!
  • És a harmadik: Aki bűzt ereget, csak sereghajtó lehet!”

Buck azt „vállalta”, hogy a kampány során a választók számára elfogadhatóvá tegye jelöltje jelenleg betöltött szerepét, amit a lap által csak „Hiénapártnak” nevezett alakzatban betölt. Más nyelven, más összefüggésben, Inotay Gergely Ábel indulásának bejelentésekor már mi is hangot adtunk annak a kételyünknek, hogy a jelölt ezúttal olyan halálugrás megvalósítására vállalkozott, amelynek politikai túlélésére nem sok esélye marad.

FERJANCSICSNAK NINCS HELYE A KÖZÉLETBEN

Pár nappal ezelőtt a lap további komoly közéleti tartalmakat burkolt egy másik állatos, politikai pamfletjébe:

  • A VáciVilág több közadat-kérésének kezdeményezése ellen kézzel-lábbal tiltakoznak az azt kiadni kényszerülők.
  • Gyalázatos, hogy két olyan alpolgármester is jelenleg jelentős közéleti funkciót tölthet be, aki számos ügyben közpénz „hiénának minősült”, akiket Matkovich Ilona ma is pozícióban tart.
  • Ferjancsics munkásságáról e cikksorozat számos ponton kimutatta, hogy véleményük szerint „a pályafutását árulás, hangfelvételek, fenyegetés, politikai zsarolás, intrika fémjelezi.” Felületes „szakértelmét” jellemzik a pártokban betöltött tisztségviselő munkái, a Hospinvest vezetőségében, és alpolgármesterként elért satnya „eredményei”.

Ennyiben foglalható össze az írás lényege, minden más egyéb csak kegyetlen, maró humor, ami a városháza részéről mind ezidáig visszhangtalanul maradt.

Minden utóbbi VáciVilág írás arról szól a maga szarkasztikus hangján, hogy nincs helye Vácon a korrupciónak, nincs helye városunkban az olyan személyeknek, akik érintettek lehetnek bármilyen közpénz éltüntetésében. Ezzel az üzenettel is mélyen egyet kell értünk a VáciVilággal!