JUHÁSZ BÉLA A MOMENTUM ORSZÁGOS TÁMOGATÁSA ELLENÉRE IS KIKAPOTT A VÁCONLINE SZAVAZÁSÁN

A VácOnline Facebook-oldalán elindítottunk egy szavazást, és arra kértük Önöket, hogy tippeljék meg, ki legyen a jelölt az őszi baloldali előválasztáson Pest 4. számú választókerületében. Már a kiírás utáni első napban látszott, hogy a hat lehetőség közül az emberek zömében a „Bárki, csak ne ők!”-re szavaznak. Már a legelejétől fogva e voksok száma meg is ugrott erre a „személyre”. A többi jelölt csak egy-két szavazatot kapott! Egy elemzés már megjelent ennek kapcsán, mi most ezúttal a szavazás során a sződligeti momentumos Juhász Béla körül mutatott furcsa aktivitásra összpontosítunk.

Valószínűleg a várható kimenetellel Juhász Béla, a Momentum jelöltje is hamar szembesülhetett és nem is tetszhetett neki az a látvány: a választókerület többsége alig szavazott rá…

Mi a teendő ilyenkor…? Mozgósítani kell a helyi támogatókat, hogy azonnal szavazzanak! Ahhoz viszont kellettek volna a valódi helyi támogatók is, akikkel Juhász még momentán nem igazán rendelkezik…

A másik lehetőségnek az az út mutatkozott, hogy a Momentum elvakult, országos támogatóit kell mozgósítani, akiknek ugyan mindegy, hogy ki a jelölt, csak az a fontos, hogy az momentumos legyen!

A jelek később arra mutattak, hogy a sződligeti momentumos jelölt (vagy tanácsadója) úgy dönthettek, nem a választókerületben élőkkel szeretnék megnyerni ezt a szavazást, hanem a vakbuzgó országos momentumos támogatókkal.

A számok alapján úgy tűnik, hogy május elsején el is érte a feladat a Momentum országos berkeit. Ekkor hirtelen jócskán meg is ugrott a Juhászra leadott szavazatok száma. E lájkok többségben Pestről és a nagyvárosokból érkeztek, de biztos, ami biztos még a Momentum Franciaország és Olaszország is szavazott a siker érdekében.

Igazi momentumos „nagyágyúk” is bejelentkeztek egy kedveléssel

Eddig nem tudtuk, de a szavazásból kiderült az is, hogy a választókerületben él Fekete-Győr András, Cseh Katalin és még Soproni Tamás is. Láthatjuk tehát, hogy a momentumosok az ország minden tájáról és még külföldről is támogatták Juhász Bélát, csak éppen azok voksoltak alacsony számban, akik itt élnek és valóban ismerik őt,

  • aki magának utalt volna ki a pandémia alatt 1,6 milliós jutalmat,
  • aki mindvégig halálüzemmódban kampányolt, miközben az ország a védekezéssel volt elfoglalva,
  • aki szerződést köt idős emberekkel az ingatlanukra ácsingózva,
  • aki a környék településvezetőjét arra biztatja, hogy ettől a kormánytól ne fogadjon el támogatást, miközben az általa vezetett Sződliget ezekből is fejlődik…

Juhász Bélának végül azzal kellett szembesülnie, hogy még „A világ momentumosai egyesüljetek!” aktivitása sem tudta az ő javára billenteni a helyi szavazást.

Ha a helyiekkel és az országos Momentummal együtt is kevés volt a szavazat, akkor nem maradt más hátra, mint kénytelen volt az ORSZÁGOS ELLENZÉK-hez fordulni, hogy szavazzanak rá. De az mégiscsak ciki, ha ezt maga Juhász Béla tette volna meg a saját Facebook-profilján! Ilyenkor jön jól egy álprofil mögötti, szélsőbalos személyiség (random: László, Zsolt, Károly, Bence vagy Béla...), akinek a környéken közismert a közösségi média-felületeken való minden nemzeti és konzervatív értéket kaszaboló trollkodó tevékenysége, így hát ő kérte kétségbe esve a világ potenciális Juhász-rajongóit, hogy győzelemre vezessék a „Nagy Ügyet”.

„Kristófka”, a kis gonosz trollmanó bejegyzése

„Kristófka”, a környék trollface közbelépése után sikerült is egy rövid időre átvenni a vezetést és ehhez nem is kellett neki több, csak az országos Momentum, a Momentum Franciaország és Olaszország és egy több mint 63 ezer fős Facebook-csoport látszólagos aktivitása. Talán ez volt az a pillanat, amikor Juhász Béla hátradőlhetett abban a polgármesteri székében, amiből majd igyekezne 2022-ben felállni.

Talán ezt még túl korán tette, mivel a szavazás még tartott és környező választók józan többsége nem akarja újra a hatalom közelébe emelni az Ő általa képviselt, Gyurcsány által vezetett baloldalt.

A momentumos Juhász Béla végül elbukott. Hiába vetett be már be minden IT-trükköt, az úgy tűnik, nem volt elég, hogy komolyan vehető legyen.

Gondoljuk végig, hogy ha már egy Facebook-szavazást is az ország más részeiről vagy akár külföldről szeretne eldönteni a Momentum, jó-e az nekünk? Valószínűleg nem.

Ezért nem is szabad hagyni, hogy a hatalom közelébe juthassanak. Hadd döntsenek a választókerületben élők a saját életük felől!