ÚJABB JELENTŐS ÁLLAMI TÁMOGATÁS ÉRKEZETT VÁCRA – MEGÚJUL ÉS KIBŐVÜL A SIRÁLY UTCAI ÓVODA

Rétvári Bence országgyűlési képviselő a múlt héten – a korábban átutalt 334 millió forint állami támogatás kiegészítéseként – bejelentette, hogy a kormány 240 millió forint többlettámogatással segíti az 56 férőhelyes Bauer Mihály utcai bölcsőde felépítését. Csütörtökön pedig 85 millió forintot „hozott” a deákvári Sirály utcai óvoda bővítésére és felújítására – írta meg Dunakanyar Régió.

– Magyarországot szeretnénk minél családbarátabb országgá tenni – kezdte beszédét a Sirály utcai óvoda bejáratánál tartott sajtótájékoztatón Rétvári Bence. Vác országgyűlési képviselője kijelentésének alátámasztásaként felidézte, hogy az állam összesen 574 millió forinttal támogatja a deákvári bölcsőde felépítését, a Sirály utcai óvoda felújítását, és egy csoportszoba építését pedig 85 millió forinttal.

Örömét fejezte ki, hogy az országos trendhez hasonlóan egyre több váci családban egyre több gyermek születik.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő és három önkormányzati képviselő: Pető Tibor, Pető Csilla, Mokánszky Zoltán – Fotó: VácONline

– Ez ugyanakkor feladatot is jelent az állam és az önkormányzat számára, hogy minél több és minél korszerűbb óvodai férőhelyen tudják ezeknek a családoknak a gyermekeit fogadni. Ezért volt fontos a kormánynak az a döntése, hogy Vác kérésére a város több óvodájának felújítását támogatja. A Sirály utcai óvoda 85 millió forint támogatást kapott, melynek köszönhetően az épület felújítása mellett egy új csoportszobával bővül az intézmény – húzta alá Rétvári Bence, aki hozzátette: Vác az idei esztendőben már 640 millió forint többlettámogatásban részesült gyermekintézmények építésére, felújítására, vagy más közfeladatok ellátására.

Mokánszky Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője köszönetet mondott Rétvári Bencének, akinek eredményes lobbitevékenységének köszönhetően már az idei esztendőben eddig is jelentős mértékű támogatáshoz jutott Vác.

Az állami támogatások nagyságát és jelentőségét méltatva ismertette azt is, hogy Vác egyik legnagyobb gyermekintézményébe, a Sirály utcai óvodába 145 gyermek jár, akik kulturált elhelyezését és kiszolgálását tovább segíti a 85 millió forint támogatásból megvalósuló fejlesztés.

Mint elhangzott, örömteli tény, hogy Vác fejlődik, egyre többen választják otthonuknak ezt a szép Duna-parti települést, aminek köszönhetően mind több gyermek születik és él a városban. A plusz csoportszobával újabb 25-30 gyermek számára nyílik lehetőség óvodai elhelyezésre. A fejlesztéssel még szebbé formáljuk a városunkat, és a gyerekek mellett az itt dolgozó 24 fő – óvodapedagógus, dajka, asszisztens, konyhai személyzet – számára teremtünk szebb és kulturáltabb munkakörnyezetet – fogalmazott Mokánszky Zoltán.

A körzet KDNP-s önkormányzati képviselője beszédébe „becsempészett” némi pártpolitikát is. Sokan kritizálják Vácon a jelenlegi kormánypárti képviselőket, akik jelenleg az önkormányzatban kisebbségben vannak, pedig mi sem bizonyítja jobban politikai lobbierejüket, minthogy a város országgyűlési képviselőjével együttműködve eredményesen járulnak hozzá a település fejlődéséhez, vagyonának gyarapodásához – jelentette ki Mokánszky Zoltán, aki sajnálatát fejezte ki, hogy az önkormányzat vezetői nem képviseltették magukat az óvoda fejlődéséhez nyújtott állami támogatás bejelentésekor.

Vetési Imre (Dunakanyar Régió)