A ZÖLD DUNAKANYAR PROGRAM KERETÉBEN MAGASÁGYÁSOK KERÜLTEK KI A KÖRNYÉK ÓVODÁIBA

Az esős idő ellenére a környező óvodákba már május 19-én kihordták a Zöld Dunakanyar Program keretében a váci Continental Magyarország támogatásával készült magaságyásokat.

A magaságyás legalsó rétege a mulcs (faapríték), amelyet már a telepítés során beletöltöttek az ágyásokba. A programban résztvevő óvodákat arra kérték, hogyha van lehetőségük, tegyenek e mulcsra egy réteg zöldhulladékot is, majd erre visznek trágyát és termőföldet, mert a magaságyásban nagy jelentősége van a megfelelő rétegeltségnek. Az érett trágya hasznos lesz a növények egészséges fejődéséhez.

Május 27-én, az esős napok után, végre a napsütéses időben kezdhettek neki a magaságyások feltöltésének. Az óvodákban a megbeszéltek szerinti faapríték tetejére rátett zöld hulladékra helyezték a trágyát is.

A szervezők nevében köszönetét fejezte ki Szabó Csaba, hogy Kosd község önkormányzata és Kurdi Ferenc polgármester úr a mulcs biztosításával támogatta a kezdeményezést. A trágyát Floch Puszta Tangazdaság a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumtól kapták a szervezők.

A végső termőföld réteg is hamarosan belekerül a magaságyásokba, így megkezdődhet a veteményezés és a palánták ültetése.