TIZENÖT ÉVES LETT AZ ŐSZÖDI BÖSZME BESZÉDE – RÉSZLETEK A VÁCI VÁLASZTÓKNAK IS! A BALOLDAL AKKORI ÉS MAI VEZÉRÉTŐL

„Az amit el tudtam nektek mondani itt egy órában (…) az természetesen nem az egész politikánk. (…) Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. (…) húzzatok már a p….ba ezzel – nyilatkozta tizenöt évvel ezelőtt a majdan elkövetkezendő  forrongó napok előtt Gyurcsány Ferenc.  Szavai nem minden tanulság nélküliek az Összefogás uralta településünkön sem. Tizenöt évvel ezelőtti Balatonőszöd és a mai Vác… Részletek… 

Gyerünk előre. Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. (…)

Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.

Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni (…)

És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit.

Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? (…) Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata.

(…) És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib….ott sok elemzést el lehet végezni (…) nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz.

(…) Nagy dolog volt. Imádtam. Életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok. Egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e, én személy szerint. (…)

Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség elszámolásunk, b….a meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot (…)

Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. (…) Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja-e dolgot, ami kurva fontos (…)

Én azt mondom, hogy vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort. (…) Bassza meg (…)

Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. (…) Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek. (…)

Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni. Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával? Vagy C változat: nem történik semmi. El lehet még így egy darabig lébecolni. (…)

Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. (…)

De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni. Mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni. Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani. (…)

Mi lenne, ha nem az egymás közötti faszkodás miatt veszítenénk el a népszerűségünket, hanem mert csinálunk nagy társadalmi ügyeket. És nem probléma, hogy elveszítjük akkor egy időre a társadalom, a támogatásunkat. Aztán majd visszaszerezzük. (…) kollégiumok épültek ebben a nyüves országban végre újra. Erről szól a politika. (…)

Csak azt tudom mondani, hogy nem fogok játszani semmilyen játszmát sem így, sem így. Tesszük a dolgunkat. Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de… (…) írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról. (…)

Kell még valamit mondanom, Ildikó?”

Forrás: MTI