FERJANCSICSOT SAJÁT FEGYVERÉVEL KÉNYSZERÍTETTÉK HALLGATÁSRA? – DR. MANNINGER PÉTER HOZZÁSZÓLÁSA A VÁCI VILÁGBAN FELTÁRT ÜGYEKRŐL

A Váci Világ néhány hete egy cikksorozatot indított az átláthatóságot, a tisztakezűséget, a korrupciómentességet ígérő szivárványkoalíció tagjainak viselt dolgairól. Ferjancsics László, valamint néhány önkormányzati alkalmazott egykori és napjainkban történt korrupció-gyanús ügyeiről számoltak be, s egyben kérték a képviselőket és legfőképpen a polgármestert, hogy fogalmazzák meg álláspontjukat a lap állításaira való reakcióképpen. Ennek eddig egyedül dr. Manninger Péter (FIDESZ-KDNP) önkormányzati képviselő tett eleget, amiért nem is maradt el az örökös átállót, a Ferjancsics Lászlót (FIDESZ, MSZP, EGYÜTT, VÁCÉRT Lokálpatrióták stb.) szolgáló sajtó karaktergyilkos megnyilvánulása. A konzervatív színekben politizáló képviselő ezúttal „Miért hallgat egy »megvádolt« városvezető?” címmel közölt egy posztot a közösségi oldalán:

„Egy olyan városi elöljáró, aki a személyét érő legkisebb vélt vagy valós kritikát is rögtön megtorol rágalom-hadjárattal, feljelentésekkel (még olyanokkal is, amiket »beépített embereivel« saját maga generál a bosszúvágytól megvadulva), most egy summás, HIÉNÁS cikk sorozat után, néma!

Mi lehet ennek az oka?

A nyílt beismerés nyilván vállalhatatlan a számára. Ha tagad nyilvánosan, perbe fogható, mert ezzel »lehazugozza« a cikk íróit. Akkor viszont a bizonyítékok napvilágra kerülnek és ítélet születik!

Perelhetne ő is, de a helyzet azonos az előzővel, bizonyítékok kiderülnek, ítélet születik!

Marad a hallgatás, ami a mondás szerint (a mondások régmúltban gyökerező igazságok) beleegyezést jelent.

Mindenki vonja le a következtetést…”

***

Dr. Manninger Péter előző írása e témában:

MEGÉRKEZETT AZ ELSŐ ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐI ELHATÁROLÓDÁS A VÉLHETŐ VÁROSHÁZI KORRUPCIÓS ÜGYEKTŐL