ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULÓ PROJEKTEKKEL DICSEKSZIK A BALOLDAL

Vác, Szigetszentmiklós, Eger, Tatabánya. Több mint egy éve panaszkodnak forráshiányra, és mutogatnak a kormányra, miközben az általuk vezetett településeken sorra valósulnak meg projektek állami pénzből – írta meg kedden a 888.

A váci polgármester, a baloldali Matkovich Ilona kezdettől agresszívan Fidesz-ellenes: a városban a kormány elkezdte előkészíteni

Nagy János, Szigetszentmiklós baloldali polgármestere szeret arra hivatkozni, hogy a kormány elvonja a forrásokat.

  • Érdekes, mert épp kormányzati forrásból kezdik el építeni a konténeriskolát felváltó új iskolaépületet.

A beruházásnak, amelyet még az előző, fideszes városvezetés járt ki a kormányzatnál, mindenki örül a városban, a polgármestert kivéve. Bár Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere az ellenkezőjét állította, a kormány intézmények, vállalkozások finanszírozásában vesz részt.

  • A színház költségvetésének például a felét állja, Mirkóczki ennek ellenére 2020 őszén megpróbálta drasztikusan lefaragni a teátrum pénzét.
Szívesen is egyeztetnek rendszeresen a szivárványos városvezetők Fotó: Vác.hu

A kormányzati támogatások egyik nagy nyertese Tatabánya. A szivárványos koalíció támogatásával mandátumhoz jutott Szűcsné Posztovics Ilona polgármester ugyan itt is igyekszik elvonásokat emlegetni, miközben a városba – még az előző polgármester, a fideszes Schmidt Csaba csapatának köszönhetően – gyakorlatilag dől az állami pénz: a Modern Városok Program keretében újul meg

  • az egykori bányakórház, amelyből iskola lesz,
  • új pavilonnal bővül a Szent Borbála Kórház,
  • megújult a Tulipános Ház,
  • a Puskin Művelődési Ház,
  • valamint a Csónakázó-tó környéke.

Állami támogatásból megvalósuló projektekkel dicsekszik a baloldal