A VÁROSHÁZA KÖZPÉNZBŐL FIZETETT MÉDIUMAI KÉPVISELŐK LEJÁRATÁSÁVAL FOGLALKOZIK – A MI HAZÁNK MOZGALOM KÖZLEMÉNYE

Dr. Csereklye Krisztinának, a Mi Hazánk Mozgalom váci elnökének hozzánk eljuttatott közleményével összhangban, lapunk annak a demokratikus elkötelezettségének ad hangot, hogy a sajtótájékoztatóján elmondottakkal szolidaritást vállalva BOTRÁNYOSNAK találjuk azt a jelenséget, hogy a városháza – mind az online (vac.hu), mind a papíralapú (Váci Hírnök), közpénzből fenntartott felületein –,  a nekik nem tetsző, ellenzékben lévő képviselőket CSAK A MAGUK KORLÁTOLT, POLITIKAI SZÁNDÉKAIK szerint rendszeresen minősítgetik!

Meggyőződésünk, hogy a demokrácia szabályai szerint az ellenzékiek is ugyanazon jogon/elven/törvényesen kerültek be a képviselő-testületbe, tehát normálisan egyforma jogokkal rendelkeznek a közpénzből működtetett médiafelületeken. Ezzel szemben nem tudunk arról, hogy ezeken a felületeken bármikor is megszólalhattak volna az ott megtámadott képviselők!

E súlyos váci demokráciadeficitre hívta fel a figyelmet Dr. Csereklye Krisztina a közleményében!

***

Az elmúlt napokban megdöbbenve értesültünk arról, hogy a városházi Facebook-oldalon közpénzből fizetett posztban egy váci képviselőt miképpen igyekeznek lejáratni.

Mindez valójában azért riasztó, mert a városházának az lenne a feladata, hogy a közterületek tisztaságát mutassa be, illetve az utak állapotáról adjon tájékoztatást, és ehhez hasonló szolgáltatásokat nyújtson és ne a városi képviselő munkáját kritizálja.

A magam részéről teljes mértékben elítélem ezt, mivel egy városházi oldalnak függetlennek kell lennie, nem beszélve arról, hogy ez a hirdetés fizetett hirdetés volt a városi polgárok pénzéből.

A városházának lenne olyan feladata, hogyha már képviselőket szeretne bemutatni, akkor adjon tájékoztatást arról, hogy például Ferjancsics László alpolgármesternek milyen ügyei robbantak ki a közelmúltban. Nagyon szívesen olvasnánk arról, hogy mi a véleménye a polgármester asszonynak e kínos ügyről.

Továbbá szívesen olvasnánk a városházi oldalon arról, hogy Kiss Zsolt, Pest megyei MSZP irodavezetősége alatt hány fiktív számlázási ügye volt.

Magunk részéről elmondanám azt, hogy a Mi Hazánk Mozgalom kiáll amellett, illetve követeli azt, hogy a két alpolgármesternek a státuszát addig függesszék fel, amíg nem tisztázzák magukat.