GÁBOR CSABA: INDÍTJÁK-E INOTAY GERGELYT SAJÁT JELÖLTKÉNT AZ ELLENZÉKI ELŐVÁLASZTÁSON?

Minap egy váci Facebook-oldalon remek kis poszt futott át a szigorú cenzor szemmagassága alatt. A kihelyező egy társalgást pakolt ki, amely a VácOnline hirdetése alatt történt, noha valójában párhuzamosan estek meg. A készítő gyorsan odaillesztette mellé a portál impresszumát, teljessé téve a montázst arra, hogy ismét lehessen céllövöldézni a helyileg legerősebb ellenzéki honlapra.

Maga a poszt valami elképzelt sztoriról mesélt:

miszerint Matkovich Ilona Inotay Gergelyt indítaná saját jelöltként az ellenzéki előválasztáson.

Erre természetesen senki sem harapott rá, csak két furcsa és ismeretlen profil görgette a blődséget. Ám, nehogy kárba vesszen, gyorsan összevágták és imigyen kívántak valami gagyi fegyverecskét kovácsolni a semmiből.

 

A „belsős infóból biztosan tudott” csalimese a bizonyos fórumon már kérdésként jelent meg.

Tehát, tisztán és világosan: a posztoló a VácOnline-on kijelenti, hogy tud valamit, aztán átmegy máshová, ahol önmagát beidézve megkérdezi, hogy tényleg így van, mit tudtok erről?

Íme, példa az abszurdumra.

Teszem azt, ma kiírom itt, hogy „biztos forrásból tudom, hogy Matkovich Ilona egy rúd szalámit akar az előválasztáson indítani”. Holnapután, kiollózom a saját posztom képét, és kirakom aggodalmaskodva egy másik oldalra, hogy „jajj, gyerekek, ez igaz, tényleg tudtok valamit erről?”.

Gondosan screenshot-olva az általam feldobott kreténség mellé a helyet, ahová ezt kihelyeztem. Ügyelvén, hogy alaposan összemossam a honlap nevét a kamuval.

Túl átlátszó és egyszerű a képlet, de ennyi azért bőven elég, hogy lehessen nyelvet köszörülni.

Lehetett volna óvatosabban, de gondolom sok a munka a hamis profilokkal, viszont arra éppen elég, hogy a kórus beinduljon. Már erre is lusták, vagy csak egyszerűen a szint ment lejjebb, nem kell túlbonyolítani, elég a karmestertől egyetlen intés és lehet tépni az ellenség bokaszárát.

A lejáratáshoz azért több erőfeszítésre van szükség, annyi azért kevés, hogy mit pötyög valaki egy-egy hír alá. Ez alapján nagy csokornyi elmebajt tudnék összeszedni bármelyik váci illetőségű portálról. Nem hiszem, hogy az minősítő jelleggel bírna. Persze egy cinkos admin boldogan fogad bármit, ami az „ellenség” lejáratásáról szól, és vidáman támogat szmájlival fenyegetéseket is.

Amúgy hallottátok, hogy a váci önkormányzat egy zsák oltott meszet akar indítani az előválasztáson? Csak mondom!