„PAPA, MAMA, GYEREKEK CSUPA SZÍV, SZERETET”-LEVELET KAPTAK A VÁCI NYUGDÍJASOK A VÁROSHÁZÁTÓL

A városháza a jólelkűségének és a pandémia alatt – a váci idősek iránt tanúsított odaadásának jeléül – minden váci nyugdíjasnak elküldött egy helyesírási hibáktól hemzsegő, agitációs propaganda anyagot arról, hogy a Matkovich Ilona Szavad-jából kinőtt Jószomszéd Hálózat késztetést érez arra, hogy megsegítse a város szép korú lakosságát… Már megint egy ócska propaganda, és már megint közpénzből való kidumálása annak, hogy miért nincsenek Vácon valós járványügyi védekezések.

Kérdések sokasága merülhet fel a lenézett nyugdíjasban:

  • Tavaly március óta hol tetszettek eddig lenni, kiskezitcsókolom!? Az egyházak, a pártok, a civilek már egy éve működtetnek utcákra, házszámokra lebontva mindenféle segítő hálózatot. Most jutott csak az eszükbe, hogy a járvány ideje alatt a magukra bízott városban is élnek magányos idősek?
  • Miből gondolják, hogy a nyugdíjas arra sem képes, hogy regisztráljon? Ha nincs internet-hozzáférése, akkor segít a háziorvosa, és egyébként minden nyugdíjas levélben is regisztrálhatott.
  • Az oltópontra való eljutásban a képviselők luxusautóiban utazhatnak majd a váci nyugdíjasok? A jótékonyságot gyakorló képviselők pedig türelmesen kivárják a megsegített nyugdíjas oltakozása végét, majd halk muzsikaszót kapcsolnak be az autórádiójukban, amikor hazaviszik őket?
  • Hogy segítenek az ügyeik intézésben, amikor még ellenzéki képviselőket sem engednek be az önkormányzat kapuján? Hegyekben állnak a megválaszolatlan lakossági, képviselői kérdések, adatigénylések. Nem kellene ebben semmiféle extra segítség, hanem inkább csak végezzék el szépen a normál ügymenetben a normál hivatali munkájukat! A kisnyugdíjas már ezzel is bőven beérné!
  • Kit mozgósítanak az önkormányzat részéről az élelmiszerek beszerzésében és a gyógyszerek kiváltásában? Tótváradi-Nagyot, a dülöngélő drogosokon röhögcsélőt, vagy Inotayt, a kilakoltatót, vagy Ferjancsicsot, a szociális kérdések felé receptorokkal egyáltalán nem rendelkező képviselőt?
  • A Szavad árnyékszervezete, a Jószomszéd Hálózat lenne csak az egyetlen civil segítő csoport Vácon, amely közpénzből való hirdetést érdemel?
  • Ekkora már a népszerűségvesztés a szivárványos városháza táján, hogy már a nyugdíjasokat kell etetni ezzel a rissz-rossz agitprop-dumával? Kéretik inkább cicás, kutyás Facebook-képeket kitenni, azzal valóban lehet a népszerűséget növelni, alájuk pedig bevágni a Mézga család dalszövegének részletét:

„Van minálunk hajcihő, kitűnő hangulat
Olyan, mint a vadnyugat zenebona, ricsaj
Papa, mama, gyerekek csupa szív, szeretet
Egy se nyafog, kesereg, tréfa csupán a baj.”

Ja és egy órásplakát-kampány is mehetne hamarosan ezzel az egyszerű üzenettel:

Akik most megnyertük a választást roppant jók vagyunk! Ha eljön újra az ideje, tessenek újra szavazni ránk, kedves nyugdíjasok!