EVEZÉS: TÖBB VÁCI VERSENYZŐ IS INDULHAT AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON

A Magyar Evezős Szövetség februári törökországi edzőtáborában kivívott elsőségüket erősíthették meg a válogatott egységek a szegedi Maty-éren lévő evezős bázison tartott újabb összetartást lezáró hétvégi pótválogató versenyen. A tét elsősorban az Európa-bajnokság kvalifikációs versenyén és magán az Európa-bajnokságon való indulás jogának a kivívása volt. A végeredmény: a Vác Városi Evezős Club ismét jelentős létszámú delegációt küldhet a nemzeti válogatottal a versenyszezon fő kontinentális regattáira.

– Előbb az Európa-bajnokság pótkvalifikációs versenyét rendezik meg az olaszországi Varese-ben április 5-7-ig, majd ugyanitt lesz az Eb is, április 9-11. között. Itt a mi versenyzőnk, Csepel Zsófia a női könnyűsúlyú kétpárevezős versenyszámban érdekelt, Abid Syhammal párban. Galambos Péter korábbi kontinens-bajnokként száll versenybe riválisaival a könnyűsúlyú egypárevezős versenyszámban. Bácskai Máté a kétpárevezős versenyszámban érdekelt, Szabó Mártonnal összeülve a dublóban. Ács Kristóf, a kétpárevezős egység tartalékaként a normál súlyú egypárevezős versenyszámban igyekszik majd minél jobb helyezést elérni – összegezte helyi szemszögből az Eb-lehetőségeket Mácsik Miklós, a VVEC vezetőedzője.

Galambos Péter így foglalta össze saját közösségi médiás oldalán az elmúlt két hetet, és a legutóbbi pár napot:

„Következő megálló: Varese, Európa-bajnokság

Sikeresen végződött számomra a szegedi válogató verseny. Az előfutam győzelem után a döntőben is sikerült meggyőző előnnyel célba érnem, ezzel ott lehetek az EB-n a könnyűsúlyak között egypárban!

Az eredménnyel elégedett vagyok, a teljesítményemmel kevésbé. Az utóbbi pár napban nem ment úgy a hajó, ahogy szokott. Valami apróság hiányzott a mai pályákból is, így maradt bennem hiányérzet.

Az Európa-bajnokságig még három hetem van. Ennyi időm lesz visszatalálni a helyes útra. Most kelleni fog pár nap pihi, aztán új lendülettel csapok bele a munkába!”

***

Már látókörben van az utolsó európai olimpiai kvalifikációs verseny is, ahol jelen állás szerint egy férfi négypárevezős egységgel lát esélyt a kijutásra a szövetségi kapitány, ezen csapat összeállításakor pedig még több váci válogatottat is számításba vehet.

Ribáry Zoltán

Kiemelt kép: Galambos Péter, fotó: Czucz Bálint