NEM TÖKÉLETES, HANEM JÓ APÁKRA VAN SZÜKSÉG – SZENT JÓZSEF NAPJÁN

Nem tökéletes, hanem jó apákra van szükség – vallja Szent József nap alkalmából Marton Zsolt váci püspök. Mivel a pápa tavaly decemberben meghirdette a Szent József évet, a mai napon különös figyelemmel fordulunk Szent József példamutatása felé, valamint keressük azokat az üzeneteket, amelyet az ő élete példáz.

Ma különösen fontos, hogy egészséges lelkű apává váljon minden fiatalember, aki apaságra vállalkozik, hiszen a neveléstudomány már régen felhívta a figyelmet arra, hogy

apátlan nemzedékek sora nőtt fel, így nagy hiánycikk a jó apa.

Ma azt sugallja a fősodratú online világ, hogy mondj mindenre nemet, tagadd meg a szüleid értékrendjét, az önzés és az agresszivitás folyik minden csatornából.

József családjában ezzel szemben az „igenek” teljesen egyedülálló légköre uralkodott. A József által kimondott „igen” a Kisded elfogadására és az érte való felelősség vállalására is vonatkozott; ez az új élet elfogadása, az igazi „igen”, amellyel kezdetét veszi az apaság.

A mai napon számos csatornán tematikus napot tartanak, az alábbiakban ezekre kattintva követhetik az ezzel kapcsolatos műsorokat, adásokat.

***

Az országos premierre Jézus Krisztus nevelőapjának, Szent Józsefnek a napján, 2021. március 19-én, 19.00-kor kerül sor a Váci Egyházmegye honlapján illetve Facebook-oldalán.

Aki egy életet megment, az egész világot menti meg!

***

A Mária Rádió tematikus napja

17:10 Tematikus nap
Férfiak Klubja különkiadás: vendég Semsei Rudolf

18:00 Szentmise
Ünnepi szentmise a józsefvárosi Szent József templomban

19:25 Tematikus nap
Feldman László dabasi önkormányzati képviselővel Vancsura Margit beszélget a apaságról

20:16 Tematikus nap
Terdik János görögkatolikus pappal Bedő Imre és Krúdy Tamás beszélget téma: A szeretett apa

21:05 Tematikus nap
Fekete Vilmos műsora – Férfisátor különkiadás: kerekasztal beszélgetés -apák és fiúk

22:00 Tematikus nap
Beszélgetés Pécsi Rita neveléskutatóval az apaságról