MEGKEZDŐDÖTT A BUDAPEST–VÁC VASÚTVONAL FELÚJÍTÁSA

Még egy hónapig várják a véleményeket a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonal fejlesztéséről – számolt be róla a HírTv. A kormány döntése alapján ugyanis megkezdődött az agglomeráció egyik leginkább fejlesztésre szoruló vasútjának teljes körű felújítása.

Fotó: BFK/Vitézy Dávid Facebook

Naponta tízezer ingázó használja a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalat annak ellenére, hogy a pálya leromlott állapota miatt a vonatok csak 60 km/h sebességgel közlekedhetnek. Bár a szerelvények már újak, az állomások és megállóhelyek a negyven évvel ezelőtti állapotokat tükrözik. A Budapest Fejlesztési Központ Agglomerációs Vasúti Stratégiája szerint a felújítás után az eddigihez képest több mint háromszorosára nőhet az utasszám a veresegyházi vonalon.

Fotó: MagyarÉpitők

A fóti és a veresegyházi térség lakosainak száma ugrásszerűen nőtt az elmúlt évtizedekben. A vasútvonal mentén jelenleg mintegy 80 ezer ember él, az autóval naponta a fővárosba tartók pedig túlterhelik az úthálózatot.

MagyarÉpitők

A vasútvonal tervezésével kapcsolatos kérdőívet április 15-ig lehet kitölteni, az építési engedéllyel bíró terveket a Budapest Fejlesztési Központ 2022-re készíti el.

HírTV