VASÁRNAP VÉGRE TÉNYLEG HAZAI PÁLYÁN FOGADHATJA SOROS ELLENFELÉT A VÁC FC CSAPATA

A labdarúgó NB III-as bajnokság hétvégi játéknapján végre újra tényleg hazai terepen élhet pályaválasztói jogával városunk csapata.

Még február elején, a stadion környéki helyzetképet látva ezt találtuk közölni a nagyérdeművel:

„Közben – főleg a Hétkápolna felőli oldalról bekandikálva – bárki láthatja, hogy folyamatosan épül-szépül a ligeti stadion, a jelek szerint nem lesz akadálya, hogy városunk csapata a következő idénytől újra tényleg idehaza játszhassa pályaválasztó mérkőzéseit.”

Nos, tévedtünk, de nem bánjuk, mert az a helyzet, hogy az NB III közép-csoportjának vasárnap esedékes 23. fordulójában városunk csapata a ligeti stadion gyepén mérkőzhet meg a Hódmezővásárhelyi FC csapatával.

A Vác FC honlapján ezt közölte még a hír kapcsán:

„Klubunk a Magyar Labdarúgó Szövetségnél kérvényezte, hogy bajnoki mérkőzéseinket ismét a váci stadionban rendezhessük meg. A szükséges szakhatósági hozzájárulásokat a Vác FC beszerezte, ezután pedig az MLSZ versenyigazgatója rábólintott a kérésünkre, s engedélyezte, hogy hazai mérkőzéseinket ismét saját otthonunkban, a váci stadionban rendezzük meg. Ez az engedély addig érvényes, amíg a találkozókat zárt kapuk mögött kell megrendezni.”

A csapat leglelkesebb szurkolóinak hozzáállását ismerve nem csodálkozhatnánk, ha sokan összesereglenének a stadion közvetlen környékén a vasárnapi meccs idejére, hogy a lehetőség szerint minél erőteljesebb, hangosabb jelenléttel buzdítsák a legendás bajnokcsapatot összekovácsoló Csank János mesteredző legújabb helyi alakulatát.

Ribáry Zoltán