EGY VÁROSVEZETŐNEK A VÁROSÉRT KELL DOLGOZNI, A VÁROSNAK AZ ÉRDEKEIT KELL SZEM ELŐTT TARTANI – VÁSÁRHELYI TAMÁSSAL KÉSZÜLT VÁCUP INTERJÚ

Megkértük Vác és környéke ismert, közéleti szereplőit – politikai hovatartozástól függetlenül –, hogy mondják el véleményüket közéleti kérdésekről. Ezúttal Vásárhelyi Tamással beszélgettünk Vác közéleti kérdéseiről.

Vásárhelyi Tamás Vácon született 1974-ben, azóta is ebben a városban él. Iskolai tanulmányait is itt végezte: a Petőfi Sándor Általános Iskolában és a mostani Boronkay György (akkori Lőwy Sándor Gépipari Technikum) Műszaki Technikum és Gimnáziumban.

Katonaévei után Vácon dolgozott, munkája jelenleg is ide köti.

2004-ben megalapította a Vác Deákvár Sportegyesületet, amelynek a deákvári sportcentrum (Ságvári klub) ad otthont. A sportcentrumot azóta is ő üzemelteti, ahol egyre jobb körülmények között tudnak sportolni a gyermekek és felnőttek. Közel 800 fő sportolását és kikapcsolódását tudja így biztosítani.

A közösségépítés mellett számos karitatív tevékenységet folytat: támogatja a helyi Mozgáskorlátozottak Egyesületét, a Cházár András EGYMI tagintézményét, a váci Jávorszky Ödön Kórházat. A Közösen a Városért Egyesülettel további támogatást nyújtanak a rászorulóknak.

Saját vállalkozásai révén számos család megélhetéséért tartozik felelősséggel.

Tősgyökeres váciként példaképe nagyapja, Vásárhelyi József, akinek többek között a keze munkája a Földváry Károly Általános Iskola és Deákváron található Cserje utcai sorházak építése.

 

Pár gondolat az interjúból, amelyet hétvégén majd a teljes beszélgetés követ:

„Egy jó szakember nem attól lesz jó szakember, hogy melyik párthoz vagy melyik oldalhoz kötődik, hanem az, hogy mit tesz le az asztalra.”

„Amúgy nagyon szembetűnő számomra, hogy kilenc évig nagyon szerettek fényképeket feltenni, hogy ez sem, és az sem valósult meg, most ha valaki ilyet tesz, az ellenség lesz.”

„Nem szabad a vagyont felélni, mert utána nem lesz, amiből pénzt keressen a város.”

„Ők azt mondták, hogy különbek lesznek, másképp fog ez működni. Hát, jó lenne, ha ez úgy menne…”