NYUGVÓPONTRA JUTOTT-E A DEÁKVÁRI SPAR-PARKOLÓ ÜGYE?

Kérdőjel nélkül már tárgyalta ezt az esetet a városháza, amely után az összes sajtója egységesen, kijelentő módban, mint egy nagyszerű sikertörténetről számolt be. A dolog lényege azonban az, hogy a városháza által kezdeményezett négyoldalú megállapodás messze nem hozott akkora sikert, mint amit a médiájuk állított. Maradt a lakosok saját, „frappáns” megoldása erre az áldatlan parkolási helyzetre.

Tavaly májusban a városháza által havi százezrekkel támogatott Váci Napló úgy számolt be erről, mint az önkormányzat és Matkovich Ilona kreatív városirányításának gyümölcséről: azt írta a lap, hamarosan megoldódik a SPAR parkoló ügye.

A történet lényege az volt, hogy 2020-ban a bolt vezetője állítólag megunta, hogy vásárlóik a közelben egyáltalán nem tudnak megállni, mivel a környéken lakók napközben is leteszik autóikat a parkolóban. Az ott lévő 77 parkolóhelyet magába foglaló területet az üzlet az egyik banktól bérli. Ezért ahhoz folyamodtak, hogy lánccal lezárják a parkolót a nyitva tartási időn kívül. E furcsa helyzet megoldásáról tárgyaltak aztán az Összefogás deákvári képviselői az illetékesekkel. Ott volt az első egyeztetésen Matkovich Ilona polgármester is, aki a helyszínen tájékozódott a helyzetről.

A jelenlevő Rozmaring Sándor – írja a Váci Napló –, Svájcot hozta fel példának, ahol állítólag úgy működik e téren a parkolási rendszer, hogy a lakosság csak abban az időszakban használhatja az üzletek parkolóit, amikor azok zárva vannak. Itt is ez lenne a cél, hiszen napközben a belsőbb területeken vannak szabad megállóhelyek, de éjszaka a lakosság elfoglalhatja a boltnál lévő üres parkolókat is.

2020. augusztus 31-én a Vác Város Önkormányzata a honlapján beszámolt arról, hogy „Nyugvópontra juthat a deákvári SPAR-parkoló ügye”, hiszen négyoldalú tárgyalásokat folytatott és megállapodásra jutott. Minden váci sajtó „megénekelte” e várható sikert.

Rozmaring Sándor előterjesztését Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. október hónap 21. napi ülésén el is fogadta az alábbiak szerint:

A deákváriak azonban látják és ismerik a mindennapi valóságot: a testületi anyag, amiből látható, hogy mi volt az ígéret a cég és a város között, az valójában nem teljesült, a hipermarket zárását követően leláncolják a parkolót,  továbbra sem lehet oda beállni!

Pedig nagy cirkusszal nyilatkoztak, hogy ezt is megoldották és mennyire eredményes tárgyaláson vannak túl, a médiájuk is megerősítette ezt az újabb valóságtorzítást!

A környéken lakók és az általuk használt autók számának korábbi erőteljes növekedése miatt kialakult parkolási gondok enyhítését lett volna hivatott megoldani ez a négyoldalú megállapodás, amelynek azóta sincs megnyugtató megoldása. Úgy kommunikáltak, hogy minden rendben van. Mint arról olvasóinktól kapott fényképek beszámolnak, a parkoló autók árkon-bokron, zöld területen átvágva szabadítják ki magukat a láncok rabságából.