EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – VÁROSI KÖRKÉP AZ UTCÁK ÁLLAPOTÁRÓL

Osztrák kisváros rovatunkban legutóbb még a felháborodott Földváry lakótelepi olvasók által készített fotókból tallóztunk, mert mi nem tehetjük meg, hogy ne adjunk helyt a váci lakók tapasztalatainak. Az egész lakótelepet beterítő gallyhalmokról minden fotót nem közöltünk, fotóalbumot lehetne nyitni belőlük, de az eddigiek is önmagukért beszélnek.

Sokat látott, régi lakók szerint a sok évvel ezelőtti nyári vihar sújtott le így a lakótelep fáira, bokraira és terítette be gallyakkal, ágakkal.

Ahogy korábbi cikkünkben jeleztük, a deákvári lakosság is kezd hangot adni a  felháborodásának. Idézünk az egyik hozzák érkezett levélből:

„Leirtották a Herenes bokrait, a lakótelep karizmatikus parkját megcsúfították. A bűnjeleket is sokáig tartott nekik eltüntetni, de a Sirály utca és a Harkály utca sarkán azóta is ott hagyták a gallyakat. Három  hónapja nézzük.”
Sz. Cs.

Korábbi cikkünkben már bemutattuk ezt a lakótelepi parkot. Pro és kontra.

Rovatot nyithatnánk egy olvasónk találó szavaival: a teljesség igénye nélkül. Alábbi, hozzánk forduló, váci lakos sorai megindították bennünk ezt a gondolatot.

„Mi Ambró utcai lakók mindig a sor végén vagyunk. A parlagfüvet is szívhattuk nyáron. Most meg nézzük a gallyakat majd másfél hónapja. Ide jöttek, csináltak valamit, de nem fejezték be. A Berkesbe is mentek, azt mondja a szomszéd. Jöttek-mentek.”

N. L.

Korábbi cikkünkben bemutattuk már az Ambró utcai állapotokat, de miután nem változtak, így ismét jelezzük a városüzemeltetés felé.

Tovább tallózunk a hozzánk fordulók soraiból és azt is közöljük, amiben pozitív hangok is megszólalnak.

„Pozitívan ítéltem meg, amikor a polgármester asszony kijött a lakógyűlésre a Berkes András utcába. Betartotta a szavát és teljesítette az ígéretét, még ha nyolc hónapot is kellett rá várnunk. De mi csak azon gallyak levágását kértük, amelyek a villanyvezetéket zavarták, nagyobb vihar esetén zárlatot okoztak és napokig sötétség honolt az utcában, illetve azokat, amelyek elszáradtak.

Gyermekemmel sétálva láttam, hogy élő, zöld ágakat is levágtak. Nem is keveset. Büszkék vagyunk utcánkra és sokan sétálunk itt gyerekeikkel, unokáikkal, a szomszéd utcákból is szeretnek itt biciklizni a gyerekek, a temetőbe járó idősek még beszélgetni is megállnak. Mi nem ezt kértük, hogy tönkre tegyék, szakértelmet kértünk.”

K.L.

„A Berkes utcából több fotó is érkezett „hetek óta ide járnak már. Nem értem, hogy miért nem végeznek teljes körű szolgáltatást? Sorozatosan itt hagyják a nyesedéket. Nem értem a logisztikáját annak, hogy miért nem folyamatosan haladnak az utcánkban. Az utcabeliek a házuk előtt rendet tesznek. Akinek ez a napi munkájuk, miért nem képesek erre? A tűlevelek elszállítása is hosszú időt vett igénybe. Nejem és én vezető beosztásban dolgozunk, mégis példát mutatunk az ingatlanunk körüli terület rendezettségével.”
B.B.

A beküldött fotón levélírónk be is jelölte aggálya tárgyát. A fotó önmagáért beszél.
Úgy tűnik, nem csak rendszeres olvasóink vannak, hanem rendszeres levélírói körünk is kialakult.

„Úgy tűnik, a médiához kell fordulni, hogy az Arany János utcai lakótelepen is történjen valami. Ide is értek a fiúk. Kutya sétáltatásom vegyes érzésekkel zárult a napokban. Hosszú sávban ágak és gallyak. Nem egy kutyás szerint értelmetlenül , szakértelem nélkül gallyaztak.”
L.G.

Deákvári lakók leveleiből és fotóiból tallóztunk. A képek önmagukért beszélnek.

Szerkesztőségünk is elképedéssel fogadta ezeket. Mindenkinek a váci lakók valós érdekeit kellene képviselni. Lehet, hogy a városüzemeltetésért felelős alpolgármester, Kiss Csináljunkrendet Zsolt nem tudja elmagyarázni, hogy mi a megoldandó feladat, vagy nagy tanítójára Ferjancsics Lászlóra vár, aki mindig megtalálja a város ellenségét valamely jobboldali személyben?