EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – ÖNJÁRÓVÁ VÁLT AZ EGYIK ALPOLGÁRMESTER?

Újabb olvasói levelet kaptunk, ami rámutat arra, hogy az éremnek két oldala van. A városüzemeltetésért felelős Kiss Csináljunkrendet Zsolt alpolgármester túlzó propagandája elgurította a tantuszt és az a másik oldalára esett le.

Tisztelt VácOnline!

Remélem, Önök az a fórum, ahol a felháborodásom legalább meghallgatásra talál. Édesanyám a Zöldfa utcában lakik, ahol egy év alatt három alkalommal is megvagdosták a fákat.

Én Deákváron lakom a Fürj utcában. A nagyra nőtt fák miatt mi is kértünk gallyazásokat, de ide csak nem jutottak el a kertészeti dolgozók. Mi nem azt kértük, hogy csináljanak fogpiszkálót a fákból, mint a Zöldfa utcában, csak az úttestre benyúló gallyakat nyessék le.

Néhány éve az előző városvezetés az első kérésünkre ezt megcsinálta. Nem értem, hogy miért különb a Zöldfa utca, mint a Fürj utca? Nem értem, hogy miért kegyeltebbek a Zöldfa utca lakói, mint a Fürj utcaiak? Új képviselőnk van (Rozmaring Sándor), de ő is csak Sejcével és a Munkácsy parkkal van elfoglalva mindig. Úgy látszik, hogy mi, itt a lakótelepen élők nem számítunk.

A lombgyűjtés is akadozott nálunk. Az orvosi rendelő mögött ott felejtették a lombkupacokat, pedig itt még az idős lakók is besegítettek a gyűjtésbe. A parkolók mellett hetekig rohasztották a lombot hatalmas halomban. Ilyen sem volt még a körzetünkben: „karácsonyi” módszerrel karácsonyig az új évre virradóan. Egyáltalán az új városvezetés tudja hol van az a Fürj utca? Kiss Zsolt is csak a Földváry lakótelep alpolgármestere?

Köszönöm, ha Önök észre veszik, hogy Deákváron is laknak emberek.

Sz. A.

***

Olvasói levelünkből úgy tűnik, a Zöldfa utca a váci színház újabb színpada, ahol a Kiss Csináljunkrendet Zsolt a rendező, a sztár fellépő. Gázsija a remélt szavazatok. Súgót pedig nem tart – mesterét, Ferjancsics Önmagáértpatrióta László sem méltatja már arra, hogy kikérje a véleményét – önjáróvá vált. Önjáróvá, megkerülve mesterét is.

Deákvárról az elmúlt napokban több lakótól is kaptunk bejelentéseket, fotókat. Olyan utcákból, ahol jártak a főkertészet munkatársai, de úgy tűnik, hogy ők maguk is ott felejtették a megoldandó feladatot.