A POLGÁRMESTERI HIVATÁS SZOLGÁLAT, NEM URALKODÁS – SPIEGELHALTER LÁSZLÓ VÁCUP INTERJÚJA

Megkértük Vác és környéke ismert, közéleti szereplőit – politikai hovatartozástól függetlenül –, hogy mondják el véleményüket közéleti kérdésekről. Ezúttal egy polgármesterrel beszélgettünk, aki az egyik „szomszéd várból” lépett át hozzánk, hogy arról beszéljen, milyen hivatás is egy település vezetése. Ezúttal Spiegelhalter László, Vácrátót polgármestere vall szenvedéllyel faluja közösségéről, s annak vezetésének örömeiről.

Spiegelhalter László (DJ Spigi) született vácrátóti, édesanyja ágán helyi felmenői vannak. Az általános iskoláit Rátóton, középiskoláit és az egyetemet Budapesten végezte. Civilben lemezlovas, cége hangfelvétel kiadással foglalkozik. A Magyar Lemezlovas Egyesület alelnöke, a MAHASZ elnökségi tagja, NKA kurátor. Házas, két gyermek édesapja, szenvedélye a futball.

Többek között ilyen gondolatokat osztott meg a beszélgetésben:

„Alapvetően egy polgármesternek mindig a saját településéért kell elindulnia. Nem azért, hogy milyen politikai hatalom van, nem azért, hogy ő úgy gondolja, hogy most kiteljesedik itt.”

  • „Én Zebegény példáját szoktam kiemelni itt a környéken. Zebegény beadott egy olyan pályázatot egy tervvel, hogy 500 milliót szeretne nyerni, majd 900 milliót nyert. Ezt lehet követni. Tehát bírálni mindenkinek nagyon könnyű.”
  • „Hogyha Nagymaros, Kismaros, Verőce nyer a strandra, azért nyertek, mert volt tervük, volt elképzelésük, tudták, hogy mit akarnak. Terv és elképzelés nélkül lehet a levegőbe beszélni.”
  • „A védekezésből mindenkinek ki kell vennie a maga részét. Olyan nincs, hogy oké, védekezünk minden ellen, de csak te. Én csak a haszonélvezője vagyok.”

A hétvégén megtekinthetik a polgármester úrral készült teljes interjút.