MÉSZÁROS LŐRINC CÉGÉNEK OSZTALÉKÁBÓL GAZDAGODIK A BŐSZEN MÉSZÁROS LŐRINCEZŐ MOMENTUM SZŐDLIGETI POLGÁRMESTERE

Juhász Béla sződligeti Momentumos polgármester vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy maga is alaposan bevásárolta magát az Opus Global Nyrt. tőzsdei cégbe, melyet a baloldal folyamatosan „Mészáros Lőrinc-féle cégcsoportnak” nevez. A Momentum rendszeresen támadja a céget a nyilvánosság előtt (pl. itt), de valójában polgármesterük szívesen zsebre teszi a profit egy részét.

Nem kis meglepetésre bukkanhatunk Juhász Béla vagyonnyilatkozataiban. A sződligeti momentumos polgármester és helyi országgyűlési képviselő-jelölt évek óta 833 db Opus részvénnyel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy abból a cégcsoportból vesz ki osztalékot, melyet a baloldal a napi politikában folyamatosan támad, nemrég nyilvános felelősségre vonást ígért Fekete-Győr András pártelnök.

Juhász Béla maga is úgy ír Mészáros Lőrincről, hogy ő a „nemzet mészárosa”. A baloldal pedig folyamatosan arról beszél a nyilvánosságban, hogy egy esetleges kormányváltás esetén a Fideszhez köthető politikusok és üzletemberek elleni fellépés során akár egyes jogállami garanciákat is ideiglenesen fel lehetne függeszteni.

Juhász Béla vagyonnyilatkozatának egy részlete

Miközben a baloldal harcos retorikával támadja többek között az Opus Global Nyrt-t is, aközben helyi politikusuk a színfalak mögött annak drukkol, hogy minél nagyobb legyen a cég profitja, mert annál nagyobb osztalékot kaphat a részvényei után.

Egyik pillanatban még hangzatos beszédekben beszántanák a céget, a másik pillanatban maguk is kiveszik részüket az aktuális nyereségből. Az egyik pillanatban az Opus az „intézményesített korrupció”, a másik pillanatban az osztalék jövedelemforrás.

Ha pénzről van szó, úgy látszik, félre tudja tenni a politikát, és csak a profit számít. Hogy lehet, hogy az egyik percben elfogadhatatlannak tartja azt a rendszert, amiben az Opus Global Nyrt. gyarapszik, a másik percben viszont minél közelebb akar kerülni a céghez, hogy maga is anyagilag profitáljon belőle?

A cinizmus magas foka, hogy miközben a Momentum a szimpatizánsait folyamatosan hergeli Mészáros Lőrinc ellen, addig a párt vezető politikusa szívesen élvezi a vállalat sikerének gyümölcsét.

A választók lenézése, amikor ennyire ellentmond a retorika és a tényleges cselekvés.

Nevetségessé teszi a politikai támadást is, ha közben maga a baloldali politikus is annyira eredményesnek tartja a céget, hogy megtakarításaiból részvényeket vásárol.

Ordító ellentmondás, hogy abból élnek, amit támadnak.

Nem ez az első botrányos esete Juhász Bélának:

  • Már akkor is kiderült, hogy nem veti meg a milliókat, amikor a járvány miatti rendkívüli felhatalmazással élve egyszemélyben osztott ki saját magának 1,6 millió forint jutalmat Sződliget költségvetéséből,
  • hogy aztán a kormányzati elvonások miatti pénzhiányra hivatkozzon.
  • De nyíltan írt a járvány elleni intézkedésekkel szembeni szabadságharcról is,
  • hogy aztán pár héttel később, amikor maga is megfertőződött koronavírussal, már a védelmi intézkedések fokozott betartását kérje mindenkitől.
  • A Momentum önmagáról alkotott képével ellentétben Juhász Béla nem egy hamvas fiatal, aki ma kezdte a politikát: a Fidesz-közeli Századvég iskolában G. Fodor Gábor tanítványa volt, de ezen az úton nem jutott előre, viszont az MDF, az MSZP és az Együtt környékén is feltűnt a helyben sződligeti kaméleonnak is nevezett politikus.